Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kurban Bayramı'nın önemine değinerek bayrama kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nın milletimize, Tüm İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yayınlamış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:
'Mübarek Kurban Bayramı'na tekrar kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir. Bu nedenle, kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber, birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları çerçevesinde sevinç ve coşkuyla bir bütün olarak yaşamalıyız. Alemlerin Rabbi Yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun, Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.
Bu duygu ve düşüncelerle hoşgörünün, yardımlaşma duygusunun oluşturacağı kardeşlik ikliminin tüm insanlığa ulaşmasını, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini, hoşgörü ve samimiyetin tüm yurda yayılmasını diliyor, Kurban Bayramı'nın Aziz Milletimize, İslam Alemine, tüm insanlığa ve değerli hemşehrilerime sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."