Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden komşu il takımı Bartınspor'a Milletvekili Yılmaz Tunç büyük bir müjde verdi. Tunç Bartınspor Kulüp tesisleri için 26 milyon lira ödenek aktarıldığını açıkladı.

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ilimize spor tesisleri için 26 milyonluk bütçenin aktarıldığı müjdesini verdi.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'UN DA YILLARDIR TESİSİ YOK

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un Bartınspor'a tesis için 26 milyon lira aktardığı yerde yıllardır hiç tesisi olmayan Zonguldak Kömürspor için her hangi bir gelişme yaşanmaması, girişimle bulunulmaması, üzüntü ile karşılandı.

YILMAZ TUNÇ MÜJDEYİ GENEL KURULDA VERDİ

Geçtiğimiz hafta sonu Bartınspor'un ertelenen olağan genel kuruluna katılan TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ilimize spor tesisleri için ödenek aktarıldığını ifade etti.

Kongrede kürsüde bir konuşma yapan Milletvekili Tunç, Bartınspor'un Olağan Kongresinin hayırlı olmasını diledi. TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; " Serkan Yurtaçan başkanımız geçen sezon yönetimi ve futbol takımı ile birlikte çok büyük bir başarı gösterdi. Büyük beklenti içerisinde olduğumuz profesyonel lige çıkmadık. Play-Off'larda şampiyonluğu kaçırdık. İnşallah el birliği ile bu sezon hep birlikte Bartın sporumuza destek vererek profesyonel lig özlemini gerçekleştirmek istiyoruz. Serkan Yurtaçan ve yönetimi gerçekleşen bu kongrede yeniden başkan seçildi. Ben Serkan Yurtçan ve ekibini tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BARTIN'A İKİNCİ BİR SAHA YAPILACAĞI AÇIKLANDI

Bartınspor'un şehrin bir markası olduğunu belirten Milletvekili Yılmaz Tunç; " Bartınspor bizim ilimizin takımı. Bartınspor bizim ortak değerimiz. Burada her siyasi düşünceden arkadaşımız var. Bartınspor çatısı altında hepimiz bir ve beraberiz. Şehrimizin bir markası. Dolayısıyla şehrimizin markasının tanınması bizim için önemli. İnşallah bu sezon bu beklentimizi gerçekleştiririz. Tabi bu anlamda da hepimizi büyük görevler düşüyor. Bunu da inşallah yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ve Bartın sporumuza destek olmanın çabası içerisinde olacağız. İlimizde diğer spor yatırımları ile ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımızda epey bir mesafe aldık. İlçelerimizde, beldelerimizde futbol sahalarını sentetik hale getirdik. İlçe ve beldelerimizde tribünleri ile birlikte aydınlatılmış sentetik çim sahalarda takımlarımız faydalanıyor. Buralarda bir eksikliğimiz yok. Fakat şehir merkezinde ikinci bir saha eksikliğimiz vardı. İkinci saha yapımı için buradan müjdesini verebiliriz" dedi.

ATATÜRK STADI MODERNLEŞTİRİLECEK

Bartın Atatürk Stadı'nın modern bir stat haline getirileceğini belirten TBMM Ak parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; " Diğer amatör kulüplerimizin antrenman yapabileceği Ömertepsi seviyesinde ikinci bir saha için ödenek çıktı. FİFA Standartlarında yapılacak. İkinci sahanın yapımı için 10 milyon TL ödenek çıktı. İnşallah Bartın'ımıza yeni bir saha daha kazandıracağız. Atatürk stadyumunun karşısındaki açık tribünlerin yapımı için ödenek çıktı. Gençlik ve Spor Bakanımız 16 milyon TL'lik ödeneği imzaladı. Onunda müjdesini veriyorum. Atatürk Stadı'na yeni bir tribün yapacağız. Karşı tarafa da kapalı tribün yapılacak. Atletizm pisti ile beraber eski tribünün onarımı ile birlikte Bartın Atatürk Stadı modern bir hale getirilecek. Burayı genelde şehrimize gelecek olan misafir takım kullanacak. Atatürk Stadyumu Bartın'a yakışır bir Stat olacak. Hem atletizm pisti uluslararası standartlarda olacak. Karşı taraftaki tribünümüzde protokol tribünü gibi tamamen kapalı olacak. İnşallah Bartın'ımıza modern bir stat kazandıracağız. Bartın'ımıza 16 milyon lira spor yatırımı için gönderen Başta Cumhurbaşkanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu v, ilimizdeki yatırımları takip eden rekortmen müdürümüz Halil Akkaş'a ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.