COVID-19 salgını ne yazık ki en çok küçük esnafı etkiledi. Özellikle kendi mahallelerinde işletmeleri olan ve el becerisi ile ekmeğini kazanan zanaatkarlar bu noktada işleri en çok etkilenen kişilerden biri oldu diyebiliriz.

Pek çok firma için uzaktan çalışma noktasında bir çözüm bulunmuşken ne yazık ki ekmeğini elinin becerisiyle kazanan ustalarımızın doğru noktalarda destek almadığı da ayrı bir gerçek olarak ortada duruyor. Ancak, uzun bir süredir Avrupa piyasasına bu anlamda destek veren ve ustalık gerektiren ev tadilatı tarzındaki işlerin uzaktan bir uygulama aracılığıyla bulunmasını sağlayan Wilio, salgından en çok etkilenen ustalarımızı yalnız bırakmıyor ve onları Türkiye'deki hızlı hizmeti ile tanışmaya davet ediyor.

Yeni müşterileri uzaktan kazanma şansı

Wilio'nun tadilat işleri yapan ustalara sunduğu en büyük hizmet yeni müşteri kazanmalarını sağlayacak bir iş ağı oluşturmak olacak. Zira, yeni müşterileri kazanmanın zor olduğu bir sektöre çalışan bu kişilere çoğunlukla ülkemizde tanıdık aracılığıyla ulaşılmaktadır. Ancak salgın döneminde bu alışkanlık artık pek çok şeyi internetten araştırmak şekline geldiği için Wilio ile yeni müşteriler bulmanız daha kolay olacak.

Wilio, bir usta olarak ihtiyaç duyacağınız müşteri portföyüne reklam gibi ek giderler olmadan ulaşmanızı sağlayacak. Wilio'nun çalışma mantığı oldukça basittir. Kendi becerilerini açtığı Wilio profili üzerinden sergileyen ustamız, hangi bölgelere hizmet verebileceği bilgisini verdikten sonra müşteriyi bulma işlemini onun için Wilio yapacaktır.

Wilio'da size sorular soran müşterinize kısa süre içerisinde cevap vermeniz gerekmektedir. Zira, Wilio'nun bu işler için ortaya koyduğu en önemli farkı usta arayan kişilere aradıkları ustayı çok kısa süre içerisinde bulmaya yönelik yaptığı taahhüttür.

Ayrıca Wilio üzerinden işini yapan esnaf çok fazla zahmete girmeden kolayca müşteri toplar. Wilio'nun topladığı bu müşterilerden iyi yorumlar alan ustaların profilleri bölgelerinde en çok işi kendilerinin almalarına kapı açacaktır.

Size bir örnek olması açısından Wilio'nun Avrupa'daki kullanıcılarının uygulama hakkındaki yorumlarına yer vermek istiyoruz.

"Wilio benim için iş garantili bir maaş çeki gibi bir uygulama oldu. Başlangıçta Wilio'da bir servis sağlayıcısı profili oluşturdum profilimin ilişkili olduğu kategoriyi bularak sunduğum hizmeti yazdım. Profili oluşturup kayıt olduktan sonra iş almak için yaptığım tek şey kendi başıma gelen tekliflere yanıt vermek oldu. Herhangi bir şekilde bir yerlerde adımı duyurmak için reklam yapmam ya da hizmetimin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilmek için telefon görüşmeleri yapmam gerekmiyor. En büyük avantajım da kendi yaşadığım bölgeden teklifler alıyor olmam. Bu noktada özellikle iş aramam gerekmiyor çünkü Wilio'nun yerleşmiş sistemi sayesinde işin beni bulacağından emin olabiliyorum. Bana gelen hizmet talebi mesajlarında yapacağım işe dair tüm ayrıntıları soruyor ve müşterimi de ona göre yönlendiriyorum. Ne kadar büyük bir alanda çalışacağım? Tam olarak ne yapılması gerekiyor? Daire ne kadar büyük ve benden beklenen proje bitiş tarihi ne? Bunların hepsini ve çalışacağım alana ilişkin fotoğraf ve mümkünse video kayıtları istiyorum. Bir işe gitmeden önce işle ilgili tüm bu detayları öğrenebiliyor olmak benim yapacağım işe dair öngörüde bulunabilmem adına muazzam bir şey. Projede bana ne kadar malzeme lazım olacak ya da beklenmedik durumlar olarak karşıma neler çıkabilir? Bu soruların cevaplarını işe başlamadan tahmin edebiliyorum."

Bu yorumlar Wilio aracılığıyla Slovakya'da 195 dairenin rekonstrüksiyon işlemini gerçekleştirmiş olan Marek'in 3 yıllık uygulama deneyimini aktarıyor. Marek, Wilio vesilesiyle 200'e yakın dairede onarım yaptı ve işlerini Wilio aracılığıyla Slovakya pazarında yoluna koydu. Kendisinden memnun kalan müşterilerinin işlerini yaptıktan sonraki süreçte de yeni işlerinde onu tercih etmelerini sağladı.

Wilio'da fiyatları hizmet sağlayıcıları kendilerine göre belirliyor.

Wilio'da müşterilerin ustalardan alacakları hizmetlerin fiyatları ustalar tarafından hizmetin ne şekilde sağlanacağına göre değişiklik göstermektedir. Kısacası, Wilio'da hizmet vermek isteyen ustalar fiyatlarını tamamen kendileri belirleyebilir ve müşterileri ile istedikleri şekilde istedikleri fiyattan anlaşabilirler. Bu noktada Wilio'nun müşterilerine karşı herhangi bir sınırlaması söz konusu değildir.

Ayrıca ustalarımız Wilio'da işin durumuna göre değişiklik gösterdiği durumlar için sabit metrekare başı ücret ya da saatlik ücret gibi belirlemeler yaparak profillerinde bunu belirtirler. Müşterileri de bu şekilde ustalardan hizmet almadan önce profillerine girerek işin detayları kısmından ustanın işi ne kadara yapacağını görebilirler.

Yine Wilio'nun en yüksek cirosunu yaptığı ve en çok ustanın Wilio'da çalıştığı ülke olan Wilio Slovakya'dan ustamız Pavol'un Wilio deneyimine ilişkin söylediklerine göz atalım.

"Wilio'nun kolay olması hoşuma gidiyor. Alanımla ilgili olan işlere çok kolay teklif verebiliyorum. Beni yoran bir kullanımı yok. Detaylarda boğmayıp bir iş ile ilgili en çok ihtiyaç duyduğum bilgileri doğrudan bana gösteriyor. Bu şekilde de bir müşteriye iş yapmaya gittiğimde genellikle ne yapacağımı ve ne ile karşılaşacağımı tam olarak bilirim. Wilio'da müşterimle projenin öncesinde ne yapacağımı tam olarak bildiğim için Wilio'dan aldığım projelerimde proje alanında yapacaklarımı çok pratik bir şekilde halledebiliyorum. Bu da bana çok zaman kazandırıyor ve çok daha verimli çalışabiliyorum. Benim işim için bu gerçekten paha biçilemez bir şey."

Yine, Wilio'da hizmet veren fayans ustası Peter'ın yorumları da Wilio hizmet sağlayıcılarının deneyimlerini gözler önüne seren bir başka yorum oldu.

"Wilio'dan edindiğim müşterilerimle tamamladığım başarılı bir projeden sonra sabit müşteri şeklinde devam etme fırsatı edindim. Wilio ile yaptığım işlerimde uyguladığım iki önemli kuralım var. Bunlardan ilki iş ile ilgili detayları öğrendikten sonra eğer ilgili projenin üstesinden gelemeyeceğimi düşündüğüm bir proje olması durumunda o projeyi kesinlikle almıyorum. İkinci kural ise genel olarak bizim işimizle uğraşan kişilerin genel meslek prensibi olarak dikkat etmeleri gereken bir konu. Şöyle ki Wilio'dan aldığım işler, iş kapasitemin üstündeyse anında kendimi meşgul konumuna alarak daha fazla iş teklifi ve proje almaktan kaçınıyorum. Bu da müşteri memnuniyeti noktasında seviyeyi belli bir noktanın altına indirmemi engelliyor." Peter, Avrupa Wilio'da kendi alanında 100'den fazla projeyi 3 yıl gibi bir sürede başarı ile tamamladı ve halihazırda Wilio'da hizmet vermeye devam ediyor.

Son olarak Wilio'da başarılı olmak isteyenlere Peter'ın tavsiyesi şu şekilde: "Wilio'dan iş aldığınız müşterinize karşı kesinlikle dürüst ve nazik olmaya gayret gösterin. İşinizi %100 başarı ile sonuçlandırın ve asla açgözlü olmayın. Ayrıca başarılı olmak için belirteceğim bir diğer konu ise her zaman iş için fiyatta önceden anlaşmak. Fiyatta önceden anlaşmadan yapılan işlerde sıkıntılar çıkma ihtimali her zaman yüksek oluyor."

Wilio'da nasıl müşteri bulunur?

Wilio'yu denemek istiyorsanız, hizmet sağlayıcı profili oluşturmak ücretsizdir. Kaydolurken, verdiğiniz hizmetin türünü seçersiniz. Daha sonra hizmet vereceğiniz bölgeyi belirtirsiniz. Wilio, size bölgenizdeki müşterilerden gelen ve seçtiğiniz hizmetin türüne ilişkin sorular gönderecektir. Bu sorulara verdiğiniz cevaplara göre bölgenizde zanaatkar arayan müşterilerin önüne ilanlarınız düşecektir.

Müşterilere ulaşmak için üyeliğe ihtiyacınız olacak. Üyelik, bir servis sağlayıcı olarak Wilio'dan tam anlamıyla yararlanmanızı sağlayacaktır. İşinize yeni başlamış olmanıza veya deneyimli bir uzmana bağlı olarak, farklı özellikler içeren çeşitli üyelik türleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Wilio, yerel uzmanları müşterilerle buluşturan bir Slovak uygulamasıdır. 2017 yılında basit bir misyonla kuruldu: İnsanların çeşitli hizmetler için uzman bulmasını kolaylaştırmak ve profesyonellerin müşteri bulmasına yardımcı olmak. O zamandan beri, platformda 50.000'den fazla proje yer aldı. Bugün, Slovakya'nın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden uzmanlar Wilio'da 400'den fazla farklı hizmet sunmaktadır. Yakın bir zaman önce Türkiye'ye açılan Wilio'nun ilk kullanıcılarından olun ve geleceğin dünyasında bir profesyonel olarak yerinizi alın.