Krep kumaş , oldukça hafif bir kumaş türü olduğundan dolayı daha sık tercih edilir. Sektörünün gözdesi olan bu kumaş türü için "Krep kumaş nedir?" sorusu da sıkça sorulmaktadır. Biz de bugün bu sorunun yanıtını vermeye çalıştık.

Krep Kumaş Nedir?

Krep kumaş, üç boyutlu dokuma ile yapılan bir kumaş türüdür. İpek, yün ve viskoz gibi çeşitli kumaşların karışımlarından oluşur. Krep kumaşlar, doğal malzemelerden oluşturulabilir ve böylece hava geçirgenliği de artar. Böyle giydiğiniz zaman cildinizin rahat bir nefes almasını sağlar. Ayrıca giydiğiniz kıyafetlerde konforlu hissetmenize olanak tanır.

Kıyafetlerde çok fazla tercih edilen krep kumaşın kendine has birçok özelliği vardır. Krep kumaş özellikleri için aşağıdaki maddelere bakabilirsiniz:

  • Özellikle büyük bedenler için güzel bir seçenek olan krep kumaş esnek bir yapıya sahiptir.
  • Terlemeyi önler ve cilde nefes aldırır.
  • Dökümlü ve salaş kıyafetlerin tasarımında kullanılır, rahattır.
  • Genel olarak ütü gerektirmez.

Ayrıca krep kumaşların birçok çeşidi bulunur. Bunlar; taşlanmış, pamuklu, ipek, yazlık ve emprime krep kumaşlardır. Ancak evde yıkamak yerine bir kuru temizlemeye vermek çok daha doğru bir seçenektir. Çünkü bu çeşitler, çok daha hassastır ve yıkama esnasında kumaşın yapısı zarar görebilir. Kuru temizlemeye verdiğinizde çok daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Krep Kumaş Yazın Giyilir mi?

En çok merak edilen sorular arasında krep kumaşın yazın kullanılıp kullanılmayacağı da vardır. Daha öncede belirttiğimiz gibi krep kumaşların hava geçirgenliği vardır. Bu nedenle yaz aylarındaki giyim ürünlerinde daha fazla tercih edilir. Çünkü krep kumaş elbise giydiğinizde rahat ve ferah hissedersiniz.

Bunun yanında krep kumaşların terlemeye engel olduğu bilinir. Çünkü kumaşın yapısı, sıvı emme konusunda oldukça başarılıdır. Yaz aylarında terleme probleminiz, büyük ölçüde ortadan kalkar. Ancak bu kumaşın hangi malzemeden üretildiğiyle de doğrudan ilgilidir. Doğal malzemeden elde edilen krep kumaşlar, yaz aylarında çok daha rahat olmanızı sağlayacaktır.

Likralı Krep Kumaş Nedir?

Likralı kıyafetler, esneyebilen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle özellikle büyük bedene sahip kişiler tarafından tercih edilir. Aynı zamanda kıyafeti giydiğinizde sizi sıkarak rahatsız etmez. Konforlu bir şekilde hareket etmenize olanak tanır. Peki, krep kumaş esnek mi? Şimdi bu soruyla alakalı merak ettiklerinizi aktaracağız.

Krep kumaşın esnek bir yapısı vardır ve salaş bir görüntü sağlamaktadır. Bu nedenle büyük beden giyenler için en uygun kumaş türüdür. Ayrıca hafif bir kumaştır ve konforlu bir kullanım sunmaktadır. Diğer yandan bu kumaşlarla birçok kıyafetin üretimi yapılabilmektedir. Elbise, pantolon, ceket, abiye gibi kıyafetlerde kullanılabilir. Aynı şekilde şifon kumaşlarla birlikte kullanılarak elbise, pantolon ve gömleklerde tercih edilir.

Krep Kumaş Fiyatı Nedir?

Bir diğer önemli konu da krep kumaş fiyatları ile ilgilidir. Fiyatlar, belirli etkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle kumaşın kalitesi fiyatlar için en etkili faktördür. Bunun dışında kaç metre olacağı krep kumaşların fiyatları konusunda belirleyicidir. Diğer yandan krep kumaştan hazırlanmış kıyafetlerin genellikle fiyatı uygun ve kaliteli ürünler olduğunu söyleyebiliriz.

Kumaş Home ile üretilen krep kumaşların kaliteli olduğu tüm sektör tarafından kabul edilmiş bir gerçektir. Ayrıca müşterileri için krep kumaşları çok daha uygun fiyata sunmaktadır. Kumaş Home sitesini ziyaret ettiğinizde kumaşlarla ilgili detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Böylece krep kumaşları nerede kullanabileceğinizi görmüş olur, içiniz rahat bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Kumaş Home ile hayalinizdeki elbiselere kaliteli kumaşlar ve uygun ödeme koşulları ile kavuşabilirsiniz.

https://www.kumashome.com/kategori/krep-kumaslar