Kamumanset.com KPSS puan şartı olmadan kamu personel alımı tarihi Haziran ayı olarak açıklandı. Öğretmen, memur, personel, asker, işçi alımı yapılacak. Kamu personel alımı için başvurular başlıyor. 31 bin 425 memur personel alımı başvuru bilgileri açıklandı.

Türkiye'de binlerce işsiz bu ilanları bekliyordu. KPSS puan şartsız yada çok düşük KPSS taban puanı ile başvuru kabul eden memur personel alımları başladı. Kamu alımlarında birçok farklı meslekten insan istihdam edilecek.

Memur personel alımlarında; öğretmen, devlet memuru, asker ve devlet işçi alımı yapılacağı açıklandı. Toplamda 31 bin 425 kişilik kadro açıklandı. Türkiye'de KPSS puanı ile ve KPSS puan şartı aranmadan yapılacak olan memur personel alımları genel şartları da ilan edildi.

Kamu personeli olmak isteyen, devlet kadrolarında görev yapmak isteyenlere kamuya dair tüm personel alım ilanlarını ve yeni duyuruları haber sitemizden takip edebilirsiniz.

Başvuru için aranan şartlar

Kamuya yapılacak memur personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- TCK'nın 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

- Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş ya da askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel hastalığı bulunmamak.

- İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşıyor olmak.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başladı.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan duyuruda 20 bin ek sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağına yer verildi. KPSS 50 puan şartı ile yapılacak sözleşmeli öğretmen alımında başvurular 1 Haziran (bugün) itibariyle başladı.

Başvuru şartları

20 bin öğretmen ataması için ilgili başvuru detayları şu şekilde:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

- Mezun olunan yükseköğretim programının, öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

- Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

- 2018 veya 2019 KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 50 ve üzerinde puan almış olmak,

Subay astsubay alımı tercihleri

Milli Savunma Üniversitesi 2020 yılı subay astsubay alımında tercihler başlıyor. 14 Haziran'da yapılacak MSÜ sınavına ve 27-28 Haziran'da yapılacak YKS'ye girecek öğrenciler 1 Haziran'dan (bugünden) itibaren subay astsubay tercihlerini yapacak. 10 bine yakın lise mezunu subay astsubay öğrenci alımında tercihler MSB personel temin sistemi üzerinden alınacak.

Başvuru Kılavuzuna Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ