Milletvekili ve Belediye Başkanları Genç Kızılay gönüllüleri ile birlikte Zonguldak Kozlu sahilinde çöp toplayarak kirliliğe dikkat çektiler.

Kızılay koordinatörlüğünde yapılan Kozlu'daki sahil temizleme çalışmasına AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kızılay Genel Müdür yardımcısı Alper Küçük ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK PARTİ Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Türk Kızılayı Şube Başkanı Aydın Ergenç ve 150 genç Kızılay üyeleri katıldı. Kızılay gönüllüleri rvsel ve tıbbi atıkları topladılar.

ERGENÇ; SAHİLİMİZİ ÇİCEK GİBİ YAPACAĞIZ

Etkinlik hakkında bilgiler veren Türk Kızılayı Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Sahilimizi temiz tutabilmek için yaklaşık 150'ye yakın genç Kızılay günlük kardeşlerimiz ile birlikte çiçek gibi yapmayı düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımız duyarlı olmaya davet ediyorum. Sahilimizi temiz tutalım herhangi bir tıbbi malzeme lütfen atmayalım. Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte bugün burayı tertemiz bir hale getireceğiz. Sağ olsunlar gönüllü arkadaşlarımızın bizden hiçbir talebi ve çıkarı yok. Bu bizim için bir sevda ve aşktır. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

UÇAR; HALKIMIZI DAHA BİLİNÇLİ OLMASI LAZIM

Farkındalık projesine destek veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, "Bugün sosyal sorumluluk projesi kapsamında etkinliğe katıldık. Bu konuda vatandaşlarımızın da çok hassas olması düşüncesi içerisindeyim. Şehrimizin tam merkezinde olan Kozlu sahilinin böyle olmasından rahatsızlığımı dile getiriyorum. Bu alanın her gün, her hafta temizlenmesi konusunda hassasiyet gösterilmesine rağmen vahşi çöp depolama alanlarındaki sorunlardan dolayı ne yazıkki bu hale geliyor. Konuyu kökten çözmek için Çevre şehircilik bakanlığımızın ve cumhurbaşkanımızın desteğiyle projeyi kısa sirede hayata geçirerek güzel sahilimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için daha ciddi çalışma başlatılması gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızı çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

ALAN; ÖNCE TEMİZLİK SONRA MİLLET BAHÇEDİ

Etkinliğe destek veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Sahillerimizin temiz tutulması anlamında bir farkındalık etkinliği oluşturulmuştur. Sahillerimizi temiz tutmanın en kolay yolu kirletmemektir. Temiz çevre, temiz Zonguldak diyoruz. Ben de bir dönem Kızılay'da yöneticilik yaptım. Böyle bir farkındalık oluşturdukları için genç kardeşlerimizicağını gönülden teşekkür ediyorum. Bizler yıllarca bu alanı vahşice kullanmışız. İnağzı ve Kilimliye kadar maalesef sahillerimizde bu kirliliği yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bu konuyu istişare ettik. Bu alanı Millet Bahçesi yapmayı düşündüğümüz proje çiziliyor ve inşallah en kısa zamanda hayata geçirerek Zonguldak'ınmızın kanayan yarasını bizler çözüme ulaştıracağız" dedi.

TOSUN; GÖNÜLLÜLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Erkinliğe katılan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'da, "Kızılayımızın yapmış olduğu farkındalık etkinliğine bizlerde katıldık. Kızılayın gönüllü gençleri ile birlikte bugün burada atıklar toplanacak. Bu etkinliği düzenleyen Aydın başkanımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sahillerimizi lütfen temiz tutalım. Bütün belediye başkanlarımız şehrimizin temiz olması noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
KÜÇÜK; ZONGULDAK'A ÖZEL DESTEK VERİYORUM

Kızılay Genel Müdür yardımcısı Alper Küçük'te "Bir Zonguldaklı olarak kızılayın genel merkezinden bugün gelerek temizlik çalışmasına katıldım. Kızılay Zonguldak teşkilatımızın inanılmaz çalışmaları var. Son yıllarda her geçen gün büyüyerek yükselişe geçen bir enerjisi var. Ben de bir Zonguldaklı olarak genel merkezden Zonguldak teşkilatına destek veriyorum. Covid salgını ile ilgili de bu hafta yeni bir etkinlikler yapacak" dedi.

Milletvekili Hamdi Uçar ve belediye başkanları genç Kızılay gönüllüleri ile birlikte çöp toplayarak farkındalık oluşturdular.