BAKKA Toplantı Salonu'nda yapılan lansmana; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, ZAYBİR Başkanı Abdurrahman Canlı, daire müdürleri, kadın girişimciler ve birlik üyeleri katıldı.

Açılışta Lutfi Altunsu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı birer konuşma yaptılar.

Programda; Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Ereğli İlçe Tarım Müdürü Osman Günaydın'a plaket verilirken Vali Mustafa Tutulmaz'a, Milletvekili Hamdi Uçar'a, Rektör Çufalı'ya ZAYBİR'in hediyeleri takdim edildi.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, projeyi önemsediğini belirterek şöyle konuştu: "İlimiz adına önemli bir çalışma, güzel bir başlangıç. Çünkü kırsal kalkınma bizim en önemli hedeflerimizden birisi. Şehirler bir şekilde kalkınıyor veya kalkınma yönünde gayret sarfediyorlar. Ama köylerimiz boşalıyor, özellikle genç nüfus köylerde kalmıyor. Köylerimizi daha aktif hale getirebilmemiz için bu tür projelerin özellikle desteklenmesini istiyoruz. Biz bu projenin hayata geçmesi için gayret sarf ettik. Başta birlik başkanımız olmak üzere BAKKA çalışanları, İl Tarım Müdürlüğü çalışanları hepimiz bu projenin olmasını istedik. Arıcılık ve arının ürettiği ürünler her geçen gün önemi artan ürünler. Covid döneminde bunu bir kez daha deneyimledik ve görme imkanımız oldu. Güçlü bünyenin oluşturulması için arı ürünlerinin yoğun bir şekilde kullanıldığını gördük. Arı denilince sadece bal üretiliyor diye anlaşılıyor. Bir çok alanda çok değişik, katma değeri yüksek ürünler var, bu ürünlerin üretilip kırsal kalkınmaya ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlaması çok önemli."