Çaycuma Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun, "Köy Köy Dolaşıyoruz, Kültürümüzü Tanıtıyoruz" projesinin dördüncü etkinliği Nebioğlu, Saltukova ve Adaköy'den sonra Kayıkçılar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve yürütme kurulu üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve yürütme kurulu üyeleri, Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu, veliler, köy halkı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul bahçesinde Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya çocuklar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkana doğru koşup hep birlikte kucaklamaya çalışan çocuklar dengesinin bozularak koltuğa doğru yıkılmasına neden oldu. Çocukların ilgisinden son derece duygulandığı gözlenen Kantarcı, çocuklara teşekkür ederek "Ağlatacaksınız beni" dedi.

KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÇOCUKLARA OYUNCAK ARMAĞAN ETTİ

Proje çerçevesinde köyde yapılan gösteride Kayıkçılar Ortaokulu, Nebioğlu İlkokulu ve Çaycuma Belediyesi halkoyunları toplulukları halkoyunu gösterileri sunarken, Çaycuma Halk Eğitimi Tiyatro Grubu yöresel şive ile skeç ve mani atışması gösterileri yaptı. Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve yürütme kurulu üyeleri Kayıkçılar İlkokulu ana sınıfına oyuncak hediye ederken okul kütüphanesine çok sayıda kitap bağışladı.

Okul Müdürü İbrahim Aslan projeye emeği geçen Çaycuma Belediyesi ve Kent Kent Konseyi'ne teşekkür etti.