Özel Echomar Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gür, açıklamasında, "Hastanın hiçbir şikayeti yoktu. Bu tür hastalıklar çok şikayet olmayan hastalıklardır. Genelde, farklı bir konu hakkında araştırma yapılırken fark edilen hastalıklardır. Hastamızda da nefes darlığı, çarpıntı gibi her hangi bir şikayet yoktu. Yalnız, Eko Kardiyoloji testini yaptığımız hastamızın kalbinin sol atardamarında yaklaşık 7,5 santimetre büyüklükte bir kitle olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine hastamızı acil şekilde ameliyata almayı planladık. Çok şükür ameliyatta herhangi bir problem yaşamadan tümörü çıkarttık. Hastamızın durumu şu an gayet iyi, taburcu olmayı bekliyor."
Bu arada, yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatın ardından, 1 gecesi yoğun bakımda olmak üzere 5 gündür hastanede kontrol altında tutulan Mehmet Eroğlu, son kontrollerinin yapılması ardından bugün taburcu edildi.

SONUÇ İKİ HAFTA İÇERİSİNDE ÇIKACAK


Doç. Dr. Gür, hastalık hakkında verdiği bilgilerde ise şöyle dedi:
"Yaklaşık bir milyon kişide bir görülen bir hastalıktır. Bu ameliyatı da özellikle Ereğli ve Zonguldak çevresinde ilk defa yapıyoruz. Meslek hayatımda daha önce de yaklaşık 25 tane bu tür hastalık tespit ederek tümörü çıkarttık. Bu hastalıklar genellikle yüzde 90 civarında iyi huyludur. Tabi biz Patolojisini gönderdik. Sonucu 2 hafta içerisinde çıkacak. Yüzde 80-90 civarında iyi huylu olduğunu düşünüyoruz."

EKİBİMİZ ÇOK İYİ


Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Kalp Merkezinin yaklaşık 3 yıl önce hizmete girdiğini belirterek, "Bu süreçte de merkezimizde çok yol aldık, ilerledik. Zonguldak'ta, biri Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde olmak üzere 2 kalp merkezi var. Yasa gereği de o kadar olabiliyor. Ekibimiz çok iyi, çok değerli hocalarımız var. Kardiyologlarımız olsun, Kalp Damar Cerrahımız Kemal Gür hocamız olsun, hemşirelerimiz, ameliyathane ekibimiz, çok donanımlı ve çok da iddialıyız. Sadece ameliyat değil; ameliyat öncesi, ameliyat ve sonrası komple bir ekip çalışmasıdır. Ameliyat hanemiz ve ameliyat aletlerimiz, ameliyat sonrası yoğun ve servis bakımlarımız olsun; o konuda çok üst düzey olduğumuzu görüyoruz" diye konuştu.