Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı'nın tek adaylı kongresi başladı. Burak Erol'un tek aday olduğu kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu' konferans yöntemiyle katıldı.
Dedeman Otel'de yapılan kongreye; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Genel İdare Kurulu Üyesi' Yusuf Karaağaç, CHP İl Başkanı Murat Pulat, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı'nın da katıldığı kongrede Divan Başkanlığını; Genel Merkez İl Sorumlusu Eyüp Yıldırım yaptı.
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı ve Adayı Burak Erol, kongrede konuştu.
Erol konuşmasında, "Hem siyasi, hem de sivil tecrübemle kongremizi yapmak için bir araya geldik. 1969'dan bugüne emeği geçen birçok büyüğümüz geldi-geçti. Başta; Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız ve arkadaşları, Zonguldak ilimizde teşkilatlarımızda çalışmış tüm emektar geçmişlerimize ve büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Hayatta kalanlara sağlık ve afiyetler diliyorum.
Zonguldak; vatanına bağlı, yurdunun insanını seven ve inançlı insanların olduğu bir şehirdir. Bu şehirde yaşamak, bu şehre ticari, siyasi, sosyal katkı sağlamak bizler için en büyük mutluluktur. Zonguldak insanı, Zonguldak'ın suyunu içen insanlar mücadeleci olur. Zonguldak ilimizin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için her alanda ve her konuda mücadele etmek bizim en büyük görevimizdir.
Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanlığı görevi bizlere tevdi edildi. Bizler, Zonguldak ilimizin hak ettiği değeri ve konumu Saadet Partisi iktidarında yerine getirdik. Zonguldak'ımıza siyasi katkı sağlamamızda yardımcı olan Alaplı, Kdz. Ereğli, Kozlu, Merkez ilçe, Kilimli, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.
Kongremizi gerçekleştiriyoruz.Bizim büyük hedeflerimiz var. Zonguldak'ı hak ettiği yere taşımak, Zonguldak olarak Türkiye'ye en büyük katkıyı sağlamak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SP Zonguldak İl Başkanı ve adayı Burak Erol başkanlığında tek listeyle gidilen seçimlerde yeni yönetimde; İsmail Üstünyer, Abdullah Kırnapçı, Hasan Öztürk, Seyfettin Aydemir, Hüseşin Topalahmetoğlu, Bayram Yaman, Sedat Başoğlu, Müslim Altunkaya, Akın Murat Darakcı, Recep Terzi, Cem Baruönü, Bulut Kardaş, Erol Kara ve Etem Azıkoğlu asil üye olarak yer aldı.