Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçilerinden bazıları kendilerine tanınan kömür istihkakını tonu yaklaşık 2 bin TL'den satmaya başladı.
TTK'ya bağlı maden ocaklarında çalışan yeraltı işçilerine tanınan 3 ton 600 kilogram kömür fişlerinin 7 bin TL'den sosyal medyada satıla sunulması dikkat çekti. Kömürün işçiler tarafından satılmasına tepki gösteren vatandaşlar "Bazı maden işçileri TTK tarafından kendilerine verilen kömür fişlerini facebook'ta 2.el gruplarında 7 bin TL'de satıyor. Kömürün memleketinde kömür yok. Var olan kömürün fiyatı da dudak uçuklatıyor" dedi.

Vatandaşlar kömürün satılmasına tepki gösterirken işçiler ise doğalgazlı evde oturdukları halde kendilerine verilen kömür istihkakını satarak paraya çevirdiklerini savundu. Taşkömürünün sobada yanmasından kendilerinin de memnun olmadığını belirten işçilerden bazıları, "Kurum çalışanlarına 3 ton 600 kilogram kömür istihkakı veriyor. Şimdi ben doğalgazlı evde oturuyorum. Bu kömürü ne yapacağım? Mecburen satıp paraya çevireceğim. Kurum bize kömür alma parasını al dedi de biz mi bu duruma düşürdük? Bu konuda düzenleme yapılmasını bizler de istiyoruz. Bu cevherin ne zorluklarla yerüstüne çıkartıldığını bizlerden daha iyi kimse bilemez. Bu gün doğalgaz faturaları da malumunuzdur. İşçi kendisine verilen kömür istihkakını satarak doğalgaz faturasını ödüyor. Kömürün ücreti de piyasa değerine göre pahalı değil. İşçi kendi kafasında yıllık yakıt ihtiyacını hesaplıyor ve ona göre kömürünü satıyor. Ne yapalım? Kömür hakkımızı almayalım mı? Satıp doğalgaz faturamızı buradan karşılamayalım mı?" dedi.