Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, beraberinde ZGC Onur Kurulu Başkanı ve kentte günlük yayınlanan Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şaban Yılmaz ile birlikte ziyaret ettiği Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yazarlığını yapmış olduğu hediye ettiği iki kitabı hediye etti.
ZGC Başkanı Akbıyık, Zonguldak Valisi Tutulmaz'ı makamındaki ziyaretinde, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca liderliğinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen yönetim kurulu toplantısının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret ettiklerini söyledi.
Vali Tutulmaz'a, federasyonlarının bu yılın ekim ayında yapılan olağan genel kurullarının ardından ilk yönetim kurulu toplantılarını Genel Başkan Karaca liderliğinde 22 Kasım Pazartesi günü Kıbrıs'ta gerçekleştirdiklerini, 16 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek Türkiye'deki yerel basının sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporlar üzerinde çalıştıklarını anlatan Akbıyık,
KKTC'deki ziyaretlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

''ZONGULDAK'A GELMEK İSTERİM''

Başkan Akbıyık, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından makamında kabul edildiklerini ve akşam yemeğinde bir araya geldiklerine de değinerek, görüşmelerinde Sayın Cumhurbaşkanını Zonguldak'a davet ettiğini, Sayın Cumhurbaşkanı Tatar'ın da Zonguldak ile ilgili rahmetli Bülent Ecevit'in memleketinin Kıbrıs için ve bizler için çok değerli ve ayrı bir yeri olduğunu, Zonguldak'a gelmek istediği söyleminde bulunduğunu belirtti.

KKTC CUMHURBAŞKANINDAN, VALİ TUTULMAZ'A İKİ KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Başkan Akbıyık, Vali Tutulmaz'a, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın kendisinin yazarlığını yaptığı ve hediye ettiği iki kitabı takdim ederek selamlarını söyledi.
Vali Tutulmaz, ''KKTC, ülkemiz için önemli, değerli. KKTC Cumhurbaşkanını Zonguldak da görmek bizleri de mutlu eder'' dedi.
Vali Tutulmaz, ziyarette, kentin turizmine yönelik çalışmalar ile Filyos Limanı'nın yanı sıra endüstri ve serbest bölge konusunda da bilgiler paylaştı.