İhtiyacı olan vatandaşlara hayırseverler aracılığıyla yardım ettiklerini belirten Başkan Kanlı, ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş çeki, kumanya kolisi ve kavurma- kıyma konservesi dağıttıklarını ifade etti.

Murat Kanlı Kızılay'ın çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Kongreden sonra hemen Ramazan ayına girdik, çok fazla hazırlık aşamamız olmadı. Buna rağmen Ankara'ya gittik, Ankara'daki yöneticilerimizle tanıştık. Onlardan kumanya temin ettik, ilk parti olarak 60 koli geldi. Onları ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Muhtarlar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyoruz, yardım kolilerini muhtarlara teslim etmiyoruz ve muhtarlarla gidip yardıma muhtaç vatandaşlara veriyoruz. Bizi arayan muhtarlar ihtiyacı olan vatandaşları bize bildiriyor, biz de onlara yardım ediyoruz.

Bazı ailelere koli veriyoruz, bazı ailelere de alışveriş çeki veriyoruz. Kızılay'ın kavurma ve kıyma konserveleri var bazı vatandaşlara bunlardan veriyoruz. Bittikçe yenisini getirip dağıtıma devam ediyoruz. Kan bağışı kampanyalarımız devam ediyor. Kan bağışı üniversitemizde ve ilçelerde devam ediyor. Öğrenciler kan bağışı konusunda daha duyarlı. Merkezde Balıkçı Pazarı'nın önünde kan bağış noktamız var. Saat 16:00 ile 24.00 saatleri arasında açık olacak ve kan alımı ramazan ayı boyunca devam edecek. Kan her zaman lazım olan bir ihtiyaçtır. Lütfen kan vermeye özen gösterelim. Kan bağışı bizim temel noktalarımızdan biridir. Kan bağışı bizim için koli dağıtımından daha önemlidir. Ramazan dolayısıyla insanlarımız kan vermede tereddüt ediyorlar, orucun bozulur ya da halsiz düşerim diye çekincelerinden dolayı kan vermiyorlar. Bunu önlemek için iftar sonrası kan bağış noktalarımız açık olacak. Çalışmalarımız devam ediyor yönetim kurulu'ndaki arkadaşlarımız ile mahalleleri paylaşacağız, herkes sorumlulugunu aldığı mahallede dağıtıma devam edecek ve muhtarlarla irtibat halinde olacaklar.
Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 100 tane alışveriş kartımız vardı onları dağıtmaya başladık. 60 koli dağıttık 100 koli daha gelecek ve 1000'e yakın kavurma dağıttık. Sayı giderek artıyor iş adamlarımız ve esnafımız bize çok destek oluyorlar. Hayırseverler kızılay'ın yanında olduklarını Kızılay hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduğunu yeniden gösterdi. Destek olanlara teşekkür ediyorum."