Murat Kanlı'nın Kızılay Şube Başkanı seçildiği kongrede salona 170 delege gelerek 135'i oy kullandı.

Murat Kanlı basına yaptığı ilk açıklamada "Olağanüstü kongremiz sona erdi. Destek Beren tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Kızılay bir bütündür. Hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Zonguldak'ın emrinde olacağız inşallah. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede Divan Başkanlığını Çalışma ve İşkur eski İl Müdürü Gönül Demirsu yürüttü.
Murat Kanlı, genel merkezin onayıyla bugünkü kongrede aday olarak çıktı. Genel Sekreter Adnan Küçükvar, Serap Elibol'un yerine konuştu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek "Kızılay tarihimizin en parlak, en başarılı, en verimli STK'larından birisidir. Tek gayesi insana yardım etmektir. Hayır yapmak isteyen insanlar bir tarafta, ihtiyacı olan insanlar bir tarafta olunca KIZILAY kurulmuş. Başarılıdır ve gönüllerde üst düzeyde tutulmuştur. Kızılay bu hizmetlerini sadece ülkemiz için yapmıyor. Dünyada nerede eksik varsa oraya koşuyor. Kızılay zor bir süreç yaşadı Zonguldak'ta. Kızılay şunun, bunun, öbürkinin kurumu değil. Kızılay'a herkesin sahip çıkması lazım. Bu kurum üzerinden kimsenin başka hesapları olmasın. Bunu buradan özellikle söylüyorum." diye konuştu.