Kış aylarında virüslerin daha yaygın olduğunu dile getiren bilim insanları, bu durumun hava şartlarından mı yoksa insan davranışından mı ortaya çıktığını pek kestirememektedirler.

Bu yüzden çeşitli teoriler ortaya koymaktadırlar. Bu teorilerden birkaçı ise çok fazla kapalı alanda kalmak, soğuk havanın virüsleri daha dirençli hale getirmesi ve soğuk havanın solunum sistemini zayıflatmasıdır. Bu teorilere bakılacak olursa kış aylarında beslenme konusunda doğru seçimler yapmamız gerekmektedir. Bu yüzden kış ayları etkisini göstermeye başladığında hastalıklara yakalanmamak için dengeli ve sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir.

Kış mevsiminde C vitamini, çinko, probiyotikler, balık, yumurta, et, süt ve işlenmiş tahıllardan yararlanmanız gerekmektedir. Bu tarz takviye edici gıdalardan yararlandığınız takdirde bağışıklığınız güçlenerek kış mevsiminde hastalıklara yakalanma oranınız en aza inecektir.

Bağışıklık Sistemi Neden Önemlidir?

Güçlü ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi vücudumuzu çeşitli hastalıklardan korumaktadır. Ayrıca iyileşmeyi de pozitif yönde etkilemektedir. Vücudun var olan bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek oldukça önemli bir konudur. Peki bağışıklık sistemi neden önemli? diye soracak olursanız bu durumu sizlere aşağıda madde şeklinde açıkladık.

  • Nezle, soğuk algınlığı ve çeşitli diğer hastalıklara yakalanma oranını azaltmaktadır.
  • Kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Vücudu etrafta yer alan radyasyondan ve kirden korumaktadır.
  • Enfeksiyonların şiddetini azaltmaktadır.
  • Vücuda girmeye çalışan maddeleri veya mikropları tanımakta, ayrıştırmakta ve zararlı gördüklerini yok etmektedir.
  • Yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.
  • Toksik kimyasalların birikimini engelleyerek enerji düzeyini arttırmaktadır.

Anlaşılacağı üzere bağışıklık sistemi insan için oldukça önemli bir sistemdir. İnsanın hayat kalitesini üst düzeyde etkileyen bağışıklık sisteminin sağlıklı olması tehlikeli maddelerin vücuda girmesini engellemektedir. Bu yüzden bağışıklık sistemini güçlü tutmak her insanın öncelik vereceği konular arasında yer almaktadır.

Kışın Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Güçlendiririz?

Mevsimlerin bir anda değişimi, kirli hava ve uyku düzeninin bozulması gibi durumlar bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabilmektedir. Hal böyle olunca vücut enfeksiyonlara ve alerjik hastalıklara oldukça yatkın hale gelmektedir. Tam da bu yüzden kış aylarında bağışıklık sistemini negatif yönde etkileyecek etkenlerden uzak durmalı aksine desteklemenin yollarını aramak faydalı olacaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için;

  • Dengeli beslenmelisiniz: Bağışıklık sisteminin zayıflamasında en mühim sebeplerden biri sağlıksız beslenmek ve hareketsizliktir. Bu yüzden dengeli ve düzenli beslenmek oldukça önemli bir konudur. Güçlü bir bağışıklık sistemi için antioksidan bakımından zengin besinleri tüketmek oldukça faydalıdır. Nar, enginar, turunçgiller, semizotu, zeytin, zeytinyağı, yoğurt, badem, brokoli, havuç, kivi ve ıspanak gibi gıdalar bağışıklık sistemini oldukça kuvvetli ir hale getirmektedir. Hatta yeşil yapraklı sebze çeşitleri bünyesinde A, B ve E vitaminleri, Omega-3 ve folik asit bulundurduğundan güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir.
  • Egzersiz yapmalısınız: Bol oksijenli ortamlarda spor yapmak güçlü bir bağışıklık sisteminin vazgeçilmezi arasında yer almaktadır. Eğer evde çeşitli egzersizler yapıyorsanız camları açmalı ve içeriye oksijenin girmesini sağlamalısınız.
  • Bol miktarda su içmelisiniz: Su vücudun en önemli bileşenleri arasında yer almaktadır. Hatta vücut direncini arttırmakta ve bağışıklığı güçlü tutmaktadır. Bu yüzden günde en az 2 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Yeterli düzeyde uyuyun: Bağışıklık sistemini ayakta tutan en önemli aktivitelerden biri de düzenli ve kaliteli bir uykudur. Uyku esnasında salgılanan serotonin hormonu ile vücut enfeksiyonlara oldukça hızlı bir şekilde cevap vermektedir. Bu yüzden günde 7-8 saat uyku bir insan için kaliteli bir uykudur.

Bağışıklığı Destekleyen Takviyelik Gıdalar

takviyelik.com'da yer alan ürünlerimiz bağışıklık sistemini en iyi şekilde desteklemektedir. Bu ürün grubumuzun içerisinde yer alan takviyelik gıdalarımızın genel özellikleri;

  • Hücre oluşumunu ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Enerji oluşumunu sağlamaktadır.
  • Saçın ve cildin yapısını önemli derecede korumaktadır.
  • Bağışıklık sistemi ürünlerimiz diş eti ve kolajen oluşumunda oldukça etkilidirler.
  • Vücut direncini arttırmakta ve eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Bağışıklık sistemini desteklemekte ve protein sentezinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Kan basıncının düşmesi ve demir emiliminin artması gibi durumlarda takviyelik gıdalarımız en iyi reaksiyonu göstermektedir.

takviyelik.com da yer alan ürünlerimiz siz değerli müşterilerimize uygun çeşitli aromalar mevcuttur. Ayrıca vegan ve vejetaryen kişiler için de çeşitli ürünlerimiz bulunmaktadır. Hızlı teslimat garantisi ile %100 orijinal olan ürünlerimize en kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Takviyelik gıdaların tek doğru adresi takviyelik.com! Her zaman her saat diliminde bağışıklık sistemini güçlendirecek ürünlerimizi sayfamızda bulabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Daha fazla ürün için tıklayınız