Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Başkanı ve İstişare Kurulu Üyesi, TBMM eski Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak'ta kendisine yapılan 'Zonguldak'a bir çivi bile çakmadı, bir hizmeti olmadı" yönündeki eleştiriler hakkında Pusula'ya konuştu.
Kendisine yapılan eleştirileri kesinlikle kabul etmediğini belirten Köksal Toptan, Zonguldak'a yaptığı birçok hizmetten bahsetti. Üniversiteden Kilimli ve Kozlu'nun ilçe olmasına, Havaalanından Filyos Projesi'ne kadar birçok projenin alt yapısında ve geliştirilmesinde kendisinin çaba sarf ettiğini belirten Toptan, sadece reklam yapmadığını itiraf etti.
"KİLİMLİ VE KOZLU'YU KİM İLÇE YAPTI?"
Kendisi hakkında 'Bir çivi bile çakmadı' eleştirilerini kabul etmediğini belirten Toptan, şöyle konuştu; "Kilimli ve Kozlu'yu kim ilçe yaptı? O dönem başbakanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımıza gece yarılarına kadar anlatarak konuşarak ilçe yaptık. Yıllardan beri olmamıştı o zaman nasıl olmuştu sanıyorsunuz.
"ÜNİVERSİTEYİ KİM KURDU?"
Karaelmas Üniversitesi'ni (Bülent Ecevit Üniversitesi) kim kurdu? Açılışını kim yaptı?
"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DÖNEMİMDE ZONGULDAK'A 40 OKUL YAPTIRDIM"
Doğru Yol Partisi (DYP) döneminde Milli Eğitim Bakanlığı görevimde Zonguldak'a 40 yeni okul yaptırdım.
"SABAH KÖLN'DE KAHVALTI EDEN GURBETÇİLERİMİZ AKŞAM YEMEĞİNİ KÖYÜNDE YİYECEK' DEDİK. BİZ BUNU GERÇEKLEŞTİRDİK"
Havaalanı nasıldı şimdi nerelere geldi. Havaalanı sadece betona dökülmüş pisti yanlış çizilmiş bir şey oraya yapıldı bırakıldı. Uçak inip kalkmıyordu. Çünkü pistin açısı yanlıştı. Uçaklar inemiyordu, alçalamıyordu. Oraya gittik, defalarca incelemeler yaptık. Dönemin Ulaştırma Bakanı ve teknik ekip gelmişti. 'Buraya iki şeyden biri yapılırsa buraya uçaklar iner, kalkar' dediler. Nedir o dedik? 'Ya bu pistin sağa çekilmesi lazım' dediler. 'Bu tahta değil ki oraya buraya çekilsin' dedik. Güldü çocuklar, ikincisi ne diye sorduk. 'Şu dağı keserseniz tıraş ederseniz oradan inebilirsiniz' dediler. Bizle dalga geçiyor sandık, dağ kesilir mi? Biz dağı kestik, bizim bir sözümüz vardı. 'Almanya'da Köln'de evinde kahvaltı eden gurbetçilerimiz akşam yemeğini evinde, köyünde yiyecek' dedik. Biz bunu gerçekleştirdik.
"FİLYOS PROJESİ MEKTUPLAR YAZDIM, ANKARA'DA TOPLANTILAR YAPTIM"
Gelelim Filyos Projesi'ne; Filyos Projesi diye bir şey var mıydı? Ben ilk defa 2003 yılında mektup yazdım. Bunların hepsi kayıtlarda mevcut. Sonrasında Ankara'da toplantılar yaptık. Ankara bürokrasisini yanımıza alalım diye. Bu toplantıların devamı Zonguldak'ta yapıldı. Bartın, Karabük ve Zonguldak'ın valileri, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. O zamanlar gazetelerde bana Filyos Projesi yüzünden ağır hakaretler oldu. 'Milleti kandırıyor, yalan söylüyor' diye. Ama şimdi Filyos Projesi dev proje olarak anılıyor. Filyos Limanı yapıldı, devamı gelecek.
"SENDİKACILARA SORAR MISINIZ? SON 1500 İŞÇİ NASIL ALINDI?"
TTK'ya işçi alımı; Allah aşkına sendikacı arkadaşlara sorar mısınız? Son 1500 işçi alımı nasıl yapıldı? Bir onlara sorun bir de Türk İş Genel Başkanına sorun? Ondan öncekileri söylemiyorum.

toptandan-flas-aciklamalar-hizmet-yaptim-reklam-yapmadim
Toptan'dan flaş açıklamalar: 'Hizmet yaptım, reklam yapmadım'
hayati-kitap-oldu-sakin-guc-koksal-toptan
Hayatı kitap oldu: Sakin Güç Köksal Toptan
filyos-bartinin-olur-zonguldakin-agirligini-koymasi-lazim
Filyos, Bartın'ın olur, Zonguldak'ın ağırlığını koyması lazım