Çaycuma Belediyesi'nin katkı verdiği kadınların el emeklerinin sergileneceği Kent Konseyi Kadın Atölyesi açıldı. Arasta Çarşısında hizmet verecek atölyenin açılışına Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve yürütme kurulu üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri katıldı. Açılıştan önce Nilgün Çelik eğitmenliğindeki Çaycuma Belediyesi Halk Oyunları topluluğu gösterilerini sergiledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı konuşmasında; "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Birleşmiş milletler tarafından Dünya kadınlar Günü olarak tanımlanmış bir 8 Mart da kutlanılan uluslar arası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Ekonomik büyüklük olarak dünyada 16. sırada bulunan ülkemizde, kadınların ekonomiye katılımı yine dünya çapında sıralandığında 134 ülke içerisinde 131.sırada yer almaktadır.

Ülkemizde kadınların en önemli sorunları şiddet, namus, cinayetleri erken elcilik, aile baskısı ve ekonomik bağımsızlığın olmamasıdır. Kadınların katılmadığı kadınların yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Biz kadınlar toplumun her yerinde her konuda varız, olmaya da devam edeceğiz. Unutmayalım ki kadın toplumun içindeyse ise o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içinde ise o toplum üretkendir. Kadın toplum içindeyse o toplum gerçek bir toplumdur.

Bizlere bu mekanı tahsis eden Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı'ya bizlerden desteğini esirgemeyen Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereliye, yürütme kurulu üyelerine, iş insanlarımız Deniz Saraç ve Ali Karakaş'a, atölyemizde ürünlerini sergileyen İlkay Kalaycı, Solmaz Demir, Gülşen Yeğiner, Yasemin Özcan, Songül Ünal, Ayşegül Kutoğlu'na teşekkür eder, saygılar sunarım"diye konuştu.

Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ise; "Bugün Dünya Emekçi Kadınlar günü. Dünyanın bütün kadınları emekçidir. Sevgi ve emekle yaşama anlam katan kadınlarımızın günü kutluyorum. Bu anlamlı günde dileğimiz kadınlarımızın daha eşitlikçi ve özgürlükçü bir toplumda yaşamlarını sürdürebilmeleri. Kadın gelişirse toplum gelişir. Toplumsal şiddet başta olmak üzere kadınlara yönelik şiddetin artık son bulmasını istiyoruz. Ve bu özel günde Belediyemizin güzel projelerinden olan Arasta Çarşısı'nda Kent Konseyimize "Kent Konseyi Kadın Atölyesi" açma olanağı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı'ya, desteklerinden ötürü DENKO Genel Müdürü Sayın Deniz Saraç'a ve SF Sandalye Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Karakaş'a teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi Kadın Atölyesinin üreten tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"şeklinde konuştu.

KADINLARIN SİYASETE GİRMESİNİ SİTİYORUM

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise kadınların gününü kutladığı konuşmasında Arasta Çarşı'nın kadınların çarşısı olması dileğinde bulunarak; "Çaycuma her yönü ile modern bir kent olma yönü ile ilerliyor. Bunun baş aktörü de kadınlarımız. Her alanda önde hep kadınlarımız var. Yalnız siyasette ve iş dünyasında kadınlarımız sayısı az. Ben buradan bir çağrıda bulunuyorum. Kadınlarımız siyaset ile de ilgilensin. İnanıyorum ki onu da erkeklerden daha iyi yapacaklardır. Çaycuma'ya hizmet etmekten dolayı büyük haz duyuyorum. Yaptıkça , güzelleştikçe sizlerin yüzü güldükçe bende mutlu oluyorum. Biliyorsunuz pandemi çıktı, savaş çıktı ekonomik kriz var. Biz Çaycuma olarak bütün bunlara meydan okuyacağız. Kadınlarımızın el emekleri burada sergilenecek. Bu çarşı boydan boya kadınlar çarşısı olsun" diye konuştu.

Ardından atölyenin açılışı yapılarak gezildi.