Çaycuma ve Köylerini Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, cuma günü yapılacak Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu. Çiloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "

Değerli Zonguldaklılar Sevgili Dostlarım.

Malumunuz üzere ülkemizin 81 vilayetinde "Kent Konseyi" kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kent sakinlerinin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım ve yerelden yönetim ilkelerini hayata geçirmek amacıyla çalışmalar yürütür.

Ben ve çalışma arkadaşlarım bu ilkeler ışığında kentimiz adına olumlu olduğunu düşündüğümüz bir fikri, bir projesi olan tüm katkı verebilecek kişi ve kuruluşlar ile birlikte yola çıkıyoruz. Üniversitemizi de sürece dahil ederek belediye başkanımızla ve meclisimizle bu şehri layık olduğu hizmetlerle tanıştırmak için elimizi taşın altına koymak istiyoruz.

Diğer aday arkadaşlara da canı gönülden başarılar dilerim. Umarım bu kongredeki heyecan, seçim sonrasına da yansır. Kaybeden değil, kazanan Zonguldak ortamı oluşur. Hepinizi saygıyla selamlıyor, Kent Konseyi bileşenlerini daha güzel bir Zonguldak için desteğe davet ediyorum."