Aşkar; "Öğretmenin iradesine saygı duymuyorsanız, tek tip jakoben anlayışla sadece bizdensen öğretmensin, bizden değil sen öğretmen değilsin anlayışını kınadığını" söyledi.

Eğitim - Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Öğretmenlere hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verdiklerini ifade ederek; " 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ülkemizin Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu hala iktidarın peşinden giden varsa kimse kusura bakmasın ben o öğretmene öğretmen demem" ifadesi aslında 24 Kasım'da öğretmenleri en çok yaralayan ifadelerden birisi olmuştur.

Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz ki öğretmene saygı öğretmenin iradesine saygı duymakla olur. Eğer siz öğretmenin iradesine saygı duymuyorsanız, tek tip jakoben anlayışla sadece bizdensen öğretmensin, bizden değil sen öğretmen değilsin anlayışıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bir kısım insanları toplumun dışına iterek, ötekileştirerek yapılan bir açıklama aslında Türkiye Cumhuriyeti adına çok büyük talihsizlik olmuştur.

Aynı zamanda Ana muhalefet partisine çok yakışmayan ifade tarzı olmuştur. Öğretmenlerimizi de son derece rencide etmiştir. Özellikle bunu belirteyim.

Türkiye'de biliyorsunuz sayıları 1 milyon 200 bin öğretmen çalışıyor. Özellikle şunun bilinmesini istiyoruz biz, farklılıklarımız zenginliğimizdir, Allahu Teala isteseydi tek tip insan yaratırdı. Mesele birbirimizi anlayıp birbirimize saygı duyabilmektir. Yoksa tek tip insan özlemi içerisinde olan geçmişte bu ülkeyi getirdikleri pozisyonları biz çok iyi hatırlıyoruz. Biz birbirimize saygı duyarak, birbirimizi anlayarak 85 milyon Türkiye'yi daha ileriye taşıma noktasında, kendi irademizin üzerinde bir ipoteği kabul etmediğimizi ve bu sözünden dolayı Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınadığınızı, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi olarak bu yaklaşımından dolayı kendisini mahkemeye verdiğimizi, ama bundan daha önemlisi olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu tüm dünyada öğretmenlerden özür dilemesini beklediğimizi belirtiyorum. "dedi.