Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, "Bölgemiz için Karadeniz'in serin sularında Gökkuşağı Alabalığı orijinin Türk Somonunun yetişmesini uygun olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde Karadeniz Ereğli açıklarında Su Ürünleri yetiştiriciliğine başlayacağız. Türkiye su ihracatı geçen sene 2 milyar doların üzerinde.Bizde Ereğli olarak bu pazardan hak ettiğimiz payı almak istiyoruz, daha fazla istihdam ve daha fazla ihracat diyoruz.

Burada kurulacak olan çiftliklerin çevreye, doğaya ve denizimize hiçbir olumsuz etkisi olmayacak Hatta ve hatta balık popülasyonunu da ciddi bir katkısı olacak. Bunun neticesinde hem insanımız ucuz balık yiyebilecek, bir taraftan da yatırımcılarımız, müteşebbisimiz de ciddi anlamda ihracat pazarı olan, katma değeri yüksek bir ürünü yetiştirmenin avantajına sahip olacaklar.
Bununla beraber en az 1000 kişilik bir istihdam yaratılmış olacak. Karadeniz Ereğli ve Ticaret Sanayi Odası olarak bu işe önderlik yapmaktan son derece mutluyuz" ifadesini kullandı.