MFA MASKE yöneticileri Murat Uzun ve Fatih Furtun tarafından organize edilen akşam yemeğinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Büyükelçi Abzal SAPARBEKULY ile Zonguldak-Kazakistan arasındaki ticari işbirliği potansiyeli hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, MFA MASKE'nin hem Zonguldak hem de Türkiye bağlamında çok önemli bir üretici olduğunu, Zonguldak ta yapmış olduğu yeni yatırımlar ile Türkiye'de büyürken yurtdışında da yatırım yaparak bir dünya markası haline gelmekte olduğunu söyledi. Kazakistan'a yapılacak yatırım stratejik bir yatırım olup bu alanda ki boşluğu dolduracaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak MFA MASKE'nin yanındayız. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi

Başkan Demir, Kazakistan Büyükelçisi Sayın Abzal SAPARBEKULY'e ilimizin ve bölgemizin önemli projelerini anlattım. Filyos Vadi Projesi ve Sera Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgiler verdim. Kendilerine Kazakistan'dan firmalar ile iş birliği halinde karşılıklı yatırımlar yapabileceğimizi söyledim. Büyükelçi Abzal SAPARBEKULY de projelerimize ilgi gösterdi. Kendilerine ilimizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.