İçişleri Bakanlığı'nca, kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, hızlı ve etkin çözümler üretilmesi suretiyle kamu hizmetleri sunumunda vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla valilikler ve birçok nüfusu yoğun ilçelerde hayata geçirilen Açık Kapı Projesi 2 Kasım tarihi itibariyle Çaycuma İlçesinde hizmete girdi.

Çaycuma Kaymakamlık giriş katında tahsis edilen oda da görevlendirilen iki personelle hizmet verecek Açık Kapı Bürosu Çaycumalı vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Açık Kapı bürosuna vatandaşlarımız başvurularını; Kaymakamlığımız Açık Kapı bürosunda görevli personel ile yüz yüze görüşerek bizzat yapabildiği gibi, İnternet üzerinden www.acikkapi.gov.tr veya www.türkiye.gov.tr adresine girerek ya da,

Açık Kapı mobil uygulaması üzerinden yapabilecektir.

Kaymakam Muharrem Coşgun Açık Kapı Bürosunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaymakam Coşgun; "Açık Kapı Bürosu'nun 2 Kasım da ilçemizde hizmete girdiğini belirterek vatandaşlarımızın kamu kurumlarına hızlı erişimi bu noktadan sağlanacak. Vatandaşlarımız ilk şikayetlerini buraya gelerek buradaki bankolarda görevli, sorumlu arkadaşlarımıza iletebilirler. Buraya yapılan başvurularda ilgili kurumlar en fazla yedi gün içerisinde taleplerine cevaplarını veriyorlar. Burada bilgiler kayıt altına alınıyor ve kurumlar hızlı bir şekilde cevap veriyor. Bu proje ile vatandaşlarımızın sorunları hızlı bir şekilde çözülecektir. Yeni büromuzun Çaycuma'ya ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.