Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun beraberinde ilçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş ve Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ile birlikte Akyamaç ve Basat Köylerinde çiftçi ziyareti yaptı.

Ziyaretlerine Basat Köyünde köy Muhtarı Hasan Kuzucu ' nun da katılımı ile Mehmet Tabakoğlu ' na ait koyunculuk işletmesi ve Yusuf Inamoğlu ' na ait seralar ile başlayan Muharrem Coşgun ve beraberindeki heyet işletme sahipleri ile de görüşmeler yaptı. Burada çiftçiliğin önemine değinen Coşgun; " Çiftçilik bizim vazgeçilmezimi. Köylerde tarımla uğraşmak ve üretime katılmak önemli. Basat Köyümüzde görüyoruz ki bu tip insanlarımız var ve gayet başarılılar. Üreten insanlarımızı tebrik ediyorum. Devlet olarak çalışkan insanlarımızın her zaman destekçileriyiz. Ben üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum " dedi.

Daha sonra Akyamaç Köyünde Vacit ve Soner Pat kardeşlere ait silaj yapımı ve silolama tesisini ziyaret eden Kaymakam Muharrem Coşgun ve beraberindekiler işletme sahiplerinden yapılan çalışmalar ve işletme hakkında bilgi aldıktan sonra tesislerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Coşgun; "İlimiz genelinde çiftçilerimiz küçük ölçekli işletmelerde tarım ve hayvancılık yapmaktadır. Bu durumun bir çok konuda sorun oluşturduğu bir gerçektir. Ancak Çaycuma' mızda Filyos projesi amacıyla kamulaştırılan bu alan sayesinde modern makinalarla tarım yapılabiliyor. Bunun açık örneği bu modern cihazlarla yapılan silaj ünitesi. Yapılan işin zayi olmaması için bu tür tesisler de önemli. Çiftçilerimizin emeği her zaman değerlidir. Bu vesile ile tesis sahibi arkadaşları kutluyor ve başarılar diliyorum " dedi.