Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu'nun katledilişinin 29'uncu yılında anma mesajı yayımladı.

Ebru Uzun'un anma mesajı şöyle:

"Bugün ülkemizin yetiştirdiği en seçkin, araştırmacı gazetecilerimizden biri olan Uğur Mumcu'yu alçakça katledilişinin 29.yılında anıyoruz.

Yaşamı boyunca kamu kaynaklarını yağmalayan hırsızların, dolandırıcıların, halkın dini duygularını sömüren tarikat ve cemaatlerin, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının, silah kaçakçılarının, etnik bölücülerin karşısında Halk'ı adına cesurca ,korkusuzca yılmadan mücadele etmiştir.

Kendini tanımlarken : "Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben anti emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, vurguncuların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım" diyerek sarf ettiği sözleri adeta günümüzde de hepimize yol gösterici bir manifesto niteliğindedir.

29 yıl önce yine böylesi soğuk ve karlı bir kış gününde aramızdan ayrılan 'Kalpaksız Kuvayi Milliyeci' Uğur Mumcu'nun Atatürkçülüğü'nü, anti emperyalist ruhunu gerçek ve tarafsız adalet inancını, kamuculuğunu ,cesurluğunu bıkmadan usanmadan seslendirmek ve yeni kuşaklara, geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğu olmalıdır. Sakıncalı Piyade'yi en içten duygularımızla, özlemle, minnetle, rahmetle yad ediyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."