Ürünlerin daha değerli ve müşteriler açısından cazip hale gelmesinde etkili unsurların başında görünüm ve sunum gelir. Günümüzde insanlar ambalaj konusunda daha bilinçli hale gelmiştir. Birçok tüketici yalnızca kutusuna bakarak ürün ve marka hakkında çıkarımda bulunur. Bu nedenle ürünlerin mükemmel görünmesini sağlayacak yöntemler ve malzemeler giderek popülarite kazanmaktadır. Karton kutular çeşitli kalınlıklarda ve ebatlarda üretilen ambalaj malzemeleri olarak birçok farklı sektörde kullanılırlar. Karton kutuların özelleştirilebilmesi markalara bilinirlik katarken müşterilerin de iletilen kutuları uzun süre kullanma fırsatları olur.

Karton Kutu Üretimi Nasıl Yapılır?

Karton kutu imalatı herhangi bir şekilde el değmeden, makineler aracılığıyla gerçekleştirilir. Karton kutu üretimi sürecinin ilk aşaması karton kutu tasarımı detaylarının belirlenmesidir. Karton kutunun genel yapısının belirlenmesinin ardından şablon üzerinde bıçak izleri oluşturulur. Bıçak izleri oluşturulduktan sonra başlatılan tasarım süreci ile kutunun markalara teslim edilecek hali dijital ortama aktarılır. Onay alınması ile birlikte seri üretim sürecine geçiş yapılır.

Seri üretimin ardından istenilen kutuların özelliklerine de bağlı olarak sıra laminasyon işlemine gelir. Kutunun kullanım amacı göz önünde bulundurularak parlak ya da mat özellikteki selefon kullanılması mümkündür. Kaplama işlemi tamamlandığında da kutular son haline getirilir.

Talep edilen özel karton kutu ebatları, karton kutu tasarımı ve dayanıklılık gereksinimi gibi unsurlar değerlendirilerek karton kutu üretimi gerçekleştirilebilir. Çizgi, baskı ve kanal açma uygulamaları müşterilerin talepleri ya da beğenileri doğrultusunda yapılabilir.

Baskılı ürün kutusu üretimi bilgisayar kontrolündeki makineler aracılığıyla yürütülen bir süreçtir. Bu sayede üretim sürecinin tüm aşamaları hızlı bir şekilde tamamlanabilmektedir.

Karton Kutu Seçerken İhtiyaçlarınızı Ön Planda Tutmalısınız

Karton kutu en çok kullanılan saklama, paketleme ve taşıma malzemelerinden biridir. Karton ambalaj imalatındaki en temel ürünlerdendir. Yalnızca ürünlerin raflarda yer alma sürecinde değil tedarik zincirinin her aşamasında karton kutu çeşitleri karşımıza çıkabilir. Buna bağlı olarak geniş kullanım alanına sahiptir. Gıda ürünlerinden tekstil ürünlerine kadar birçok farklı ürünün ambalajlanmasında kullanılan karton kutuların üretimi farklı ebatlarda ve kalınlıklarda yapılabilir. Bu aşamada önemli olan ürünün içerisine koyulacak olan malzemenin özellikleridir.

Fonksiyonel ürünler olan Kraft kutu toptan alım ile birçok farklı türde üretilebilir. Farklı ebatlarda ve boyutlarda üretilebildikleri için gıda, ulaşım, endüstri alanları başta olmak üzere çeşitli alanlarda kullanımları tercih edilebilir. Karton kutu seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; kullanım amacına ve ihtiyaca en uygun özellikleri ürünlerin seçilmesidir. Karton kutu imalatı sırasında uzmanlık belirgin bir öneme sahip olsa da karton kutu siparişi verilirken birçok değişkenin eş zamanlı olarak değerlendirilmesi gerekir. Böylece beklentiye, ürüne ve hedef kitleye özel ürün karton kutu tasarımları yapılabilir ve ihtiyaçlara en uygun özellikteki karton kutular elde dilebilir.