Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Ali Oflaz ve beraberinde 7 kişilik bir ekip ile rödevanslı kömür üretim sahalarını ziyaret etti.

Saha İşletmecileri'nin eşlik ettiği ziyaret programı kapsamında; Sahalardaki üretim ocakları, ocakların kapasitesi, üretilen kömürlerin özellikleri ve kalitesi, Cevher Zenginleştirme Tesislerinin (lavuar) teknoloji ve kapasiteleri incelenerek, KARDEMİR A.Ş yetkilileri tarafından rödevanslı saha işletmelerinde üretilen kömürlerden numuneler alındı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir inceleme gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada; " KARDEMİR ve ERDEMİR'in metalurjik kömür ihtiyacının öncelikle Zonguldak'ta üretilen yerli kömürden karşılanması ile ilgili temaslarımız ve çalışmalarımız sonucunda KARDEMİR yönetimi teknik ekibi ile birlikte, davetimiz üzerine İlimize gelip Rödevanslı Sahaların çalışma sistemlerini ve koşullarını yerinde gördüler.

KARDEMİR heyetinin, rödevanslı saha işletmelerinden olumlu izlenimlerle ayrıldığı söyleyebilirim. İlimizdeki rödevanslı saha işletmeleri, ürettikleri kömürü lavuar tesislerinde yıkama işlemine tabi tuttuktan sonra demir çelik sektörünün ihtiyacı yüksek kaliteli düşük küllü kömür elde edebilmektedirler. KARDEMİR ve ERDEMİR'in ihtiyacı olan metalurjik kömürün Zonguldak'ta üretilen yerli kömürden karşılanması gerekliliğini düzenlediğimiz toplantı ve görüşmelerde sürekli dile getirmekteyiz. İlimizin ekonomisi ve istihda mı için çok faydalı olacağına inanmaktayım.

Davetimizi geri çevirmeyerek, talebimizi yerinde bulan KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Sayın Necdet Utkanlar başta olmak üzere, vakit ayırarak incelemelerde bulunan KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Muhammed Ali Oflaz ve beraberindeki teknik heyete teşekkür ederim "dedi.