Zonduldak Valiliği Açık Kapı Şube Müdürü Nurten Karadağ ve Vefa Sosyal Destek Merkezi Sorumlusu Ali Osman Yılmaz,

18 günlük tam kapanmanın 13. gününde kaç başvuru olduğunu ve vatandaşların hangi taleplerde bulunduklarını açıkladılar.
Ali Osman Yılmaz kapanmanın 13 gününde 494 başvurunun olduğunu belirterek vatandaşlardan ilginç talepler geldiğini belirtti.
Vatandaşlardan muhabbet kuşu, pasta, çiçek ve bazı hediyeler talep edildiğini belirten Ali Osman Yılmaz
Bazı vatandaşlar Karantina dayım diyerek suistimal etmeye çalıştılar alkol isteyen bile oldu.
Alkol isteğinden daha acil ihtiyaçlar vardır bu ihtiyaçları da İl Sağlık Müdürlüğü üzerinden doğrulatarak yerine getirdik" dedi.

Vefa sosyal destek Merkezi sorumlusu Ali Osman Yılmaz gazetecilere şu bilgileri verdi;
"Zonguldak'ta şu ana kadar gerek 112 çağrı merkezi üzerinden gerekse buraya gelen vatandaşlarımız olsun toplamda 492 başvuru aldık. Bunlara ilave olarak ve aktif olarak görünen 2 kişi var. Bugün talepte bulunmuşlar alandaki arkadaşlarımızın alışveriş mi yoksa başka bir istek mi tespiti İle birlikte toplamda 494 başvuru var. Bunlar 29 Nisan'da saat 19:00'da başlayan kısıtlamadan bugüne kadar olan başvuru sayısıdır. Vatandaşların yoğunlukla bankacılık işlemleri oluyor, geçen yıl mutemetleri vardı bunlar aracılığı ile işlemlerini hallettik bankacılık işlemlerini hallettik.

Maaş çekme izni verildiği için o tür talepleri biz karşılamıyoruz.
Genelde gıda ,ilaç ilaç izin talebi yoğunlukta oldu.
İnternet üzerinden sorunlarını çözemeyen arkadaşlar vefa Sosyal destek üzerinden üzerinden sorunlarını çözmeye çalıştık.
Dolayısıyla bu anlamda biraz yoğunluk var. Vatandaşlardan ilginç talepleri olduğunu da belirten Ali Osman geçen seneydi baz alırsak Karaman beldesinde yaşayan yaşlı bir teyzemiz evde canın Sıkılacağını evde canın sıkıldığını ve bizden muhabbet kuşu istediğini söyledi.
Biz o talebi karşıladık kuranı Kerim, kuranı Kerim isteyen isteyen oldu ve onu da yerine getirdik.

Geçen sene sokağa çıkma sokağa çıkma yasa daha sıkıydı ve doğum günü pastası doğum günü pastası ve hediye isteyen çok oldu.
Biz de bu isteklerini adreslerine ulaştırdık.
İstekler arasında alkol isteyenlerde oldu, karantina dayım diyerek bizden sürekli talepte bulundular. Bu arada şunu da belirteyim biz vefayı hiç bırakmadık. Haziran ayında yasaklar kalkmış olmasına rağmen istekleri yerine getirdik.
Bazı vatandaşlarımız trajikomik ama ben karantina dayım diyerek şartları zorlamaya çalıştılar. İl sağlık müdürlüğü kanalından Doğruluğunule arayarak yola çıktık böylece istismarların önüne engelledik. Ramazan Bayramı'nda her gün açığız ve vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.
Açıkkapı Şube müdürü