Zonguldakspor 14 yıl mücadele ettiği Süper Lig'den (Türkiye Birinci Futbol Ligi) 1'nci Lig'e düşmesinin ardından yaşadığı ekonomik krizler nedeniyle önce 2'nci lige, ardından 3'üncü lig ve amatör lige kadar düşmüştü. Kulübün borçları nedeniyle yönetim Zonguldakspor'un ismini değiştirerek Fenerspor yaptı, o dönem Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Demir Madencilik Dilaverspor'un ismini ise Zonguldak Kömürspor yaparak borçsuz 2'nci lige kadar yükseldi. Zonguldakspor'un tüm boruçları ise 2.Amatör Küme'de tescilli olan Fenerspor'da kaldı.

ZONGULDAK 2.LİG'DE, KARABÜK AMATÖR KÜMEDE

Kardemir Karabükspor ile Zonguldakspor yıllarca büyük rekabetler yaşamıştı. Kardemir Karabükspor, Zonguldakspor'un kötü günler geçirdiği yıllarda Süper Ligde ve Avrupa kupalarında mücadele etmişti.

Zonguldak Kömürspor şu anda 2'nci Lig'de mücadele ederken Kardemir Karabükspor yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle şimdi Amatör lige kadar düştü.

KARDEMİR KARABÜKSPOR DA AYNI MODELİ Mİ UYGULAYACAK?

Borçları nedeniyle nefes alamayarak amatör kümeye kadar düşen Kardemir Karabükspor'da yönetim tekrar eski günlere dönebilmek için çareler arıyor.

ADATEPE DÖKĞECEKSPOR'UN İSMİ KARABÜK İDMAN YURDU FK OLDU

Karabük'ü Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) temsil edecek Adatepe Dökecekspor isim değişikliğine giderek adını Karabük İdman Yurdu Futbol Kulübü olarak tescilledi.

Kardemir Karabükspor da Zonguldakspor'un uyguladığı yöntemi uygulayarak Karabük İdmanyurdu Futbol Kulübü'nü üst liglere borçsuz olarak çıkartarak, Kardemir Karabükspor'un boşluğunu doldurmayı hedefleniyor.