TEKNOFEST 2021 Model Uydu Yarışması Türkiye Birincisi olan B-Dispate Uzay ve Havacılık Takımı, TEKNOFEST 2022 "Türksat Model Uydu Yarışması'nda" ilk raporlama aşaması olan POR rapor aşamasından 100 tam puan alarak bir sonraki aşamaya başarılı bir şekilde geçti. Takım, çalışmalarına devam ederek ikinci bir rapor aşaması olan PDR rapor aşamasını da tamamladı.

Önümüzdeki günlerde rapor sunumunu Türksat mühendislerine yapacak olan takım, ikinci aşamadan da tam puan almayı hedefliyor.

B-DİSPATE KİMDİR?

İsmini 'Kara Elmas Uzay ve Havacılık Takımı' olan Black Diamond Space&Aerospace Team'in baş harflerinden alan takım, NASA sponsorluğunda Amerika'da düzenlenen CanSat Competetion, Teknofest sponsorluğunda Türkiye'de düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu ve TUBİTAK İnsansız Hava Aracı(İHA) yarışmalarında üniversitemizi ve ülkemizi, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda temsil etmeyi amaçlamaktadır.

B-Dispate, 2018 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği, Elektrik - Elektronik mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan bir proje ekibidir. Berkay Akdemir takım kaptanı, Recep Arslan Model Uydu ekip lideri, Doç. Dr. Serdar Yılmaz ise takım danışmanıdır.