Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, madende ölenlerin şehit sayılması ve yakınlarının sosyal haklardan faydalanması için tarih sınırlandırılmasının kaldırılmasında gelişmeler yaşandığını belirtti.

Başkan Yiğit, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül'ün konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayacaklarını, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dosya vereceğini belirtti.

Çetin Yiğit konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"7 Mart 1983 Armutçuk grizu faciasının anma töreninde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İ. Varol Demirköse ile görüşmemiz oldu. Sayın Başkanım bana 'Maden şehitleri yakınları ile ilgili güzel gelişmeler olacak' dedi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ile görüştüğünü ve Bülbül'ün tarih sınırlandırılmasının kaldırılması için önümüzdeki günlerde kanun teklifi hazırlayacakları bilgisini verdi. Bu konuda Sayın MHP İl Başkanıma aileler adına teşekkür ederim. Ayrıca GMİS Genel Başkanımız Hakan Yeşil, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Dernek olarak tarih sınırlandırmasının kaldırılması için dosya hazırladık ve genel başkanımıza verdik. Dosyamızı Hakan Yeşil'e teslim ettik. İnşallah Ergün Başkanımızı dosyamızı Cumhurbaşkanımıza iletecekler. Bizler maden şehidi yakınları olarak tüm Zonguldak halkının bu konuya sahip çıkıp duyarlı olmalarını talep ediyoruz."