TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleştirildi. Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu'nun da katıldığı şurada iş dünyasının temsilcileri sorun ve taleplerini Hükümete aktardı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörü bir araya getirdiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği çok önemli bir platform olduğunu belirtti. Burada dile getirilen pek çok meselenin, katılımcılar sayesinde çözüme kavuşmasının çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yetkililerin ihtiyaç duydukları her an yanlarında ve sorunların çözümünde destek olduklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, toplantıda dile getirilen konuların, ülke genelindeki oda ve borsa başkanlarının üyeleriyle istişare ederek belirlendiğini aktardı ve konuşmasında şunları söyledi: "Biz de bunları bakanlıklara göre tasnif ettik ve sizlere de iletiyoruz. Elbette bizler için en önemlisi, bugünkü gibi, devletimizi yanımızda görmek. Bu noktada son olarak şunu da vurgulamak isterim. Mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi, kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması çok faydalı olacaktır. Zira hazırlanan kanun tekliflerinde, özel sektörün görüşünün zamanında alınmaması, sahada pek çok sıkıntıya neden oluyor. Biz koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise konuşmasında, salgın döneminde iş insanlarının her birinin yerlileşmenin avantajlarını görerek zorlukları fırsata çevirecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Sizleri ara malında yerlileştirme ve millileştirme hamlesine destek vermeye, üretimde yerli girdinin öncüleri olmaya davet ediyorum" dedi. Kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulmasını da hedefleyen şurada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin Covid-19 salgını döneminde gücünü artıran az sayıda ülkeden birisi olduğunu dile getirdi. Oktay, pandemi sürecinde toplumun sağlığını korumak için her türlü tedbiri almalarının yanı sıra vatandaşların aşını, işini, sermayesini korumasını sağlamak için tüm imkanları sefer ettiklerine dikkati çekerek, "Bunu da en iyi TOBB ailesi yani ekonominin kalbindeki babayiğitler; sizler bilirsiniz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, şura basına kapalı devam etti.

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu da şurada söz alarak Serbest Bölge alanının planlanması, liman işletmeciliği, demiryolu ulaşımı olanaklarının iyileştirilmesi ve kırsal kalkınma desteklerinden Zonguldak'ın yararlandırılması gibi ilçe ve bölge sorunlarını Bakanlara aktardı.