Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ZONTAB) toplantısı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Başkanlığı'nda yapıldı.

2021 yılı Jeopark çalışmalarını değerlendirme ve 2022 yılı çalışma programı oluşturma toplantısında Jeopark Müdürü Gülsüm Yılmaz bir sunum yaptı.

Toplantı gündeminde görüşülen konular şöyle:

UEOSCO Türkiye Milli Komisyonu Zonguldak Kömür Jeopark Projesi hakkındaki niyet beyanını içeren destek yazısına cevaben yöne UNESCO sekreteryası tarafından talep edilen; UNESCO küresel Jeopark programı uygulama yönergesi ve başvuru zaman çizelgesi doğrultusunda süreç içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları ilişkin bilgileri içeren faaliyet raporları okundu.

Zonguldak kömür jeoparkı projesi paydaşlarının 2021 yılı değerlendirmeleri

Zonguldak kömür Joparkı Projesi 2022 yılı çalışma programı

Aday JeoPark ziyaretleri seçenek ve takvimi,
Bakanlık, ilgili kurum ve yerel yönetim ziyaretleri

Konferans ve eğitim takvimi Mayıs/ Ekim

Jorota, Jounsur ve Jeoist harita üretimi

Tanıtım faaliyetleri ve etkinlik takvimi

UEOSCO kriterlerinin uygulanması süreci ve koordinasyonu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, program sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Bir gönüllü olarak devamlı bizim yanımızdalar, bize yol gösteriyorlar. Tecrübelerinden faydalanıyoruz, bunlar bizim için çok önemli çünkü bilmediğimiz bir alan. Bilmediğimiz bir alanda bizim her zaman bir danışmana ihtiyacımız var. Şimdi bir kere bulunduğumuz şehre karşı sorumluluklarımız var. Biz yöneticiler olarak gönüllü olarak atanan arkadaşlarımız ya da üniversitede bulunan öğretim üyesi arkadaşlarımız, hepimizin bu yaşadığımız şehre karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirebilmek adına burada bir aradayız. Bunu yapmasak, jeoparkı yapmasak kimse bize niye yapmıyorsun demez. Bugüne kadar yapılmamışsa bundan sonra yapılmadan devam edebilir. Bu bir sorumluluktur, sorumluluğumuzu yerine getirmenin bilincinin bir sonucudur. Burada fedakarlığa, özel gayrete ihtiyacımız var. Bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum, hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum diğer gönüllü katılan arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum."