Zonguldak eski Giysi Pazarı'nda kurulan eğitim parkurunun açılışına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Müftüsü Aşır Durgun, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Emniyet ve Jandarma'da görev yapan ekipler katıldı. Parkura çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Uygulama noktasında bazı protokol üyeleri ve basın mensupları uygulamalara iştirak ederken renkli görüntüler ortaya çıktı.

Zonguldak Valiliği'nin oluru ile İl Jandarma Komutanı envanterinde bulunan 'Mobil Trafik Eğitim TIR'ı ve 'Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı' ile Zonguldak'ta trafik güvenliği eğitim faaliyeti planlanarak, kazaların yaşanmaması, kazaların az hasarla atlatılması ve ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, eğitim parkurunda yapılan uygulamaların sonunda yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Zonguldak'ta Jandarma Genel Komutanlığı'mızın trafikle ilgili eğitici tırlarının ve uygulamalarına bizzat şahit olduk.Burada maksat şu; malumunuz olduğu üzere karayollarında bir güvenlikle ilgili içişleri Bakanlığı'mızın son iki yılda özellikle hızlı bir şekilde hazırladığı kampanyalar var. Bu kampanyalarla bugüne kadar trafik kazalarının hem sayısı azaldı hem de ölüm sayıları azaldı. Burada gelinen noktada kampanyalara halkımız katılırsa yaya dikkati, kırmızı düdük, emniyet kemerinin takılması ve buna benzer bir çok kampanyalarla trafiğe her ortamda dikkat çekilmiş olur. Bugünkü kampanya da dikkat çekmenin bir parçası oluyor. Vatandaşlarımızı sizler vasıtası ile kurallara uymaya davet ediyoruz. Bu kampanyaya vatandaşlarımızın katılması için çağrıda bulunuyoruz, kaza anında aracın ne konumda olduğunu ve onun içindeki kişinin ne konumda olduğunu da görsünler. Ona göre kurallara uyusunlar. Vatandaşlarımıza kazasız günler diliyoruz."