Geçtiğimiz Salı günü (7 Aralık 2021) Ordu'da yapılan basın toplantısında Ordu'nun 3.Lig'de mücadele eden takımı Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü ile kripto para alım-satım platformu olan CriptoSwaps arasında sponsorluk anlaşması imzalanmıştı. Mor-Beyazlı ekibin bu anlaşma gereği adının 1.5 yıl süre boyunca CriptoSwaps Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü olacağı belirtilmişti. Şirketin ayrıca 1074 Çankırıspor ve Zonguldak Kömürspor'a da sponsor olduğu ve spor kulüp taraftarları için Fan Token satışı yaptığı öğrenilmişti.

Sponsorluk imza törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü Başkanı Savaş Şimşek, Criptoswaps yönetim kurulu başkanı Hamza Özkan Cıbır ve beraberindekiler katılırken, sponsor firma yönetim kurulu başkanı olan Hasan Özkan Cıbır'ın adı saadet zinciri vurgunu gerekçesiyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma listesinde yer alıyor.

Saadet Zinciri vurgunu iddiası sürecinin 2018 yılında başladığı ve 3 yıldır devam ettiği öğrenilirken, özellikle son dönemlerde sistemin çökmesi sonrasında konunun önce Hatay ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca koordineli çalışmaları sonucunda Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görüldüğü ardından İstanbul Başsavcılığı'na taşındığı ortaya çıktı. İşte Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü'nün yeni sponsoru olan Criptoswaps'ın bir numaralı ismi Hasan Özkan Cıbır saadet zinciri süreci;

2018'DE FAALİYETE GEÇTİ, 2020'DE ULAŞILAMAYAN ŞİRKET OLDU

Kayseri'de yaşayan Kenan Altun ve Avusturya vatandaşı olan ve Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü sponsorluk basın toplantısında ''Ben Ordu çocuğuyum. Bugün burada olmamız benim için çok büyük bir şans'' diyen ayrıca Avusturya vatandaşı olan Hasan Özkan Cıbır, 3 yıl önce Endless Yazılım Teknoloji A.Ş. adında şirket kurdu. Şirket geçen yıl aralık ayında 'Bitrota' adındaki kripto para borsasını devreye soktu. Çok sayıda vatandaş, kripto para borsasına yatırım yaptı. Katılımcılara aylık yüzdelik kazançlar vaadeden şirket binlerce kişinin para yatırması sonrasında işlerini büyüterek, genel merkezini geçen ocak ayında Kayseri'den İstanbul'a taşıdı. Yeni gelenlerin parası ile ilk girenlerin parasının ödenmesine dayalı çalıştığı anlaşılan sistem, birkaç ay içinde çöktü. Bunun üzerine paralarını alamayan yatırımcılar Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

KRİPTO PARADA MİLYARLIK 'BİTROTA' VURGUNU: SAHİBİNE ULAŞILAMIYOR

1 Aralık 2021 T24 Bağımsız İnternet Sitesi'nde çıkan habere göre 2018'de ortaya çıkan şirkete para yatıran katılımcıların şirkete hiçbir şekilde ulaşamadığı belirtildi. Sitede yer alan habere göre şirketin sermayesinin bir dönem 1 milyon liraya çıktığı ve Kasım 2020'den Nisan 2021'e kadarki dönemde yatırım yapan kişilerin ödemeleri yapıldığı belirtildi. Ancak sistemin bu tarihten sonra çöküşe geçtiği detayına yer verildi. Şirkete para yatıranlarla da irtibata geçilen haberde ünlü futbolcu Gökhan Zan'ın kardeşi Selahattin Zan başta olmak üzere 500 binden kişinin maddi zarara uğradığı belirtildi. Zan'ın iddiası ise Kenan Altun ve Hasan Özkan Cıbır'ın şirketinin yatırımcılardan paraların büyük bölümünü elden aldığıydı.

KAYSERİ'DE İKİ BİN KİŞİNİN ŞİKAYETİ SONRASINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ

4 Aralık 2021 tarihinde ise Demirören Haber Ajansı'nın özel haberinde yer alan Kenan Altun ve Hasan Özkan Cıbır hakkında şu ana kadar Kayseri'de 2 kişinin savcılığa şikayette bulunduğu belirlendiği belirtildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları ile Mücadele Bürosu tarafından Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında soruşturma başlatıldığı, Hatay ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca koordineli yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin tespit edilen evlerinde arama yapıldığı ifade edildi. Evde bazı materyallere el konulduğu açıklandı. Ayrıca şirketin Kayseri'den İstanbul'a taşınmasından dolayı soruşturmanın Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na taşındığı detayına yer verildi.

7 ARALIK'TA ORDU'DA ORDUSPOR 1967 FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ VE SPOR KULÜBÜ İÇİN SPONSORLUK ANLAŞMASI YAPILDI

Endless Yazılım Teknoloji A.Ş. şirken altında yer alan 'Bitrota' adındaki kripto para borsasınından dolayı savcılığa verilen ve evi aranan Hasan Özkan Cıbır, 7 Aralık'ta Ordu'ya gelerek Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü ile anlaşmaya vardı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü Başkanı Savaş Şimşek'in de yer aldığı imza töreni 1.5 yıllık bir sözleşme ile yapıldı. Ayrıca Mor-Beyazlı ekip sosyal medya hesaplarından Orduspor Token satışlarına ön satış olarak 10 Aralık'ta başlanacağını belirtti.