İnsan yüzünde dudaklar burunla birlikte kişinin tüm görünümü etkileyen bir yapıdır. Bu sebeple dudaklar yıllar boyunca parlak, canlı ve diri dudaklar gençliğin ve çekiciliğin göstergesi olmuştur. İzmir dudak dolgusu ile tüm bu sorunlara son veriyoruz. Kalın ve dolgun olan dudaklar gençliği simgelerken incelmiş ve kenarları kırışmış olan dudaklar da yaşlılığın belirtisi olmuştur.

Mayasante İzmir Hakkında

Dr. Osman Baş

10.03.1962 İzmir doğumlu. İlk , orta ve lise öğrenimini İzmir de tamamladıktan sonra 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılına kadar İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekimlik hizmeti yaptı. Aynı dönemde özel kliniğinde hizmet verdi. 2004 yılında ​ Sağlık Bakanlığı onaylı Medikal Estetik Uygulama Sertifika Programını ve Hipnoz Uygulama Sertifika Programını (Yeditepe Üniversitesi) tamamlamıştır​ . 2004 tarihinden itibaren kendine ait ​ Özel Mayasante Polikliniğinde ​ medikal estetik hekimliği görevini sürdürmektedir. 2016-2018 yıllarında Roma Camerino Üniversitesinde Medikal Estetik Hekimliği Master programını tamamlamıştır. O yıldan itibaren Roma Camerino Üniversitesinde Medikal Estetik alanın çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süre içersinde çok sayıda yurt içi ve yurt dışı eğitim , workshop ve kongreler katıldı. 2017 Tarihinden itibaren Dinamik İp Askı, Ameliyatsız yüz germe uygulamasıyla bilinen Aptos firmasının Uluslararası eğitimcisidir. Ülkemizde akıllı dolgu olarakta bilinen Ellansé dolgularının ulusal eğitim doktorluğunu yürütmektedir. Hali hazırda Medikal Estetik Hekimleri Derneği kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.

Yaşla bir ilgisi olmadan bazı kişilerin dudakları ince bazılarının da geniş ve kalın olabilir. Her iki durumda da kişi rahatsız olabilir ve bu durumu küçük müdahaleler ile değiştirilebilir ve bu sıkıntı kesinlikle ortadan kaldırılabilir.

İzmir dudak dolgusu büyütme ve kalınlaştırma şeklinde yapılan müdahaleler iki grupta toplanabilir. Bu çözümler geçici ve kalıcı şeklinde ikiye ayrılırlar. Dudaklara yapılan geçici müdahaleler genelde hyaluronik asit içeren dolgulardır. Bunların kalıcılığı 6 ila 12 ay arasında değişebilir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu son yıllarda oldukça popüler olan ve çok kişinin yaptırdığı bir işlemdir. Küçük enjeksiyonlar ile dudaklar ile dudak kontörlerinin belirgin hale gelmesinin ve güzelleşmesini sağlayan en basit yöntemdir.

Bazı çeşitli dolgu maddeleri ile dudağa müdahale edilir. Hyaluronik asit kullanılır. Bu dolgu maddesi rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. En sık kullanılma sebebi dudakların bu maddeye verdiği tepki diğer maddelere verdiğinden çok daha doğaldır. İzmir dudak dolgusu ile dilediğiniz dudağa kavuşmanız çok kolay olacaktır. Uygulamadan önce dudaklara anestezik krem sürülür ya da enjeksiyonlar ile uyuşturulur. İşlem kısa sürer yaklaşık 15-20 dakika da son bulur.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudaklarını beğenmeyen ve daha gösterişli ve diri dudaklara sahip olmayı isteyenlerin en sık uygulattığı yöntem olan dudak dolgusu 15-20 dakikalık bir dolgu enjeksiyon işlemidir. İlk önce dudak belirlenen noktalardan uyuşturulur sonra dudağın anatomik olan özellikleri belli olacak şekilde fakat aşırıya kaçmadan belli bir planda enjeksiyon yapılır.

Dudak doldurmak denince akla basitçe dudağı doldurmak gelmemelidir. Ciddi bir anatomi bilgisi ve estetik bir bakış gerektiren bir enjeksiyondur. Bu enjeksiyonun en belirgin yan etkisi 1-2 gün dudaklar şişebilir ve ortaya çıkarlar. Nadiren morarma olabilir çok olmasa da nadir olarak iltihabi reaksiyonlar oluşabilir. Tüm bunlar kısa sürede kaybolan yan etkilerdir.

Burun Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Burnunda hafif kemeri olan veya eğrilik olan kişiler için İzmir burun dolgusu yaptırması uygundur. Bu yöntem 16 ila 18 yaşından itibaren bu tarz sıkıntısı olan herkese kolayca uygulanabilir. Bu tedavi burunun alkollü bir suyla temizlenmesi ve buz ya da anestezik kremler ile burun bölgesi hafif uyuşturularak dolgu işlemi yapılır. Dolgu işleminde lokal veya anestezik işlemlere gerek kalmıyor.

Burun Dolgusu Fiyatları?

İzmir burun dolgusu genelde ameliyatsız işlemler olduğundan dolayı burnun genel görüntüsünün düzelmesi ve estetik bir görünüş kazanılması için yapılır. Bu işlem uzman olan cerrahlar tarafından yapılır. Kişinin burun hücrelerine uygun olan dolgu ile doldurulur. Böylece vücudun dolguyu benimsemesi ve kabul etmesi deha kolay olur. Burun dolgusu fiyatları yapan cerraha ve uygulanan hastaneye göre değişebilir. İzmir burun dolgusu ile en ekonomik olarak dolgunuzu yaptırabilirsiniz.

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Çene insanın yüz şeklini belirleyen en önemli kısımlardandır. Çene şekli ve de formu yüz güzelliğini doğrudan etkiler. Kişilerin genetik faktörleri ile yaşlanma çenenin ve çene ucunun olması gereken ideallerden daha farklı olmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda yüzün tüm estetik görünümünü bozar. İzmir çene dolgusu ile çeneye olması gereken form kazandırılır ve yapısal olan çene bozuklukları da düzeltilir.

Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Kişilerin kalıtımsal özelliklerine bağlı olarak ortaya çıkan çene ve yüz hatları kişinin estetik özellikleri bakımından önemlidir. Fakat artık bu sorunlar son yıllarda çok basit yöntemler ile ortadan kaldırılıyor. Çenedeki estetik kusurlar artık ameliyatlı veya ameliyatsız şekilde ortadan kalkıyor.

İzmir çene dolgusu yöntemi ile ameliyattan çekinen kişilere uygulanan dolgu yöntemi sayesinde kişiler istedikleri çene görünümüne kolayca ulaşabiliyor. İzmir çene dolgusu işlemi ile her şey yolunda ve güzel olacaktır.