İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle: "İlk ve orta derece okullarımız bugün yapılan karne dağıtımları sonrasında yarıyıl tatiline girmişlerdir. Pandemi koşullarında zor şartlarda geçen birinci yarıyıl sonrası tüm temennimiz sağlık içinde tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim yılını başarı ile tamamlamasıdır. Yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını diliyor, öğretmen, öğrenci ve onlarla birlikte velilerimize iyi tatiller diliyoruz. Başarıya giden yolda tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini düşünüyoruz.

Ancak bugün karne dağıtım töreninde Sn. Milli Eğitim Bakanımızın bir cümlesi önemliydi. Açıkçası yadırgadık. Zaman zaman yerelde de benzer konuşmayı Milli Eğitim yetkilileri yaptığından bu konuya açıklık getirmek gerekiyor.

Sn. Bakan "Toplum olarak kitap okuma kültürümüzü geliştirmemiz lazım" diyerek bizim de katıldığımız bu cümle sonrasında "kütüphanesi olmayan 16 bin okula kütüphane yaptıklarını, kütüphanedeki kitap sayısını da 28 milyondan 42 milyona çıkardıklarını söyledi". Tabidir ki kütüphanesiz okul kalmasın ama bunların sanki tamamını devlet bütçesinden (Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden) yapılmış gibi konuşmasını yadırgadığımızı söylemek isteriz. Çünkü tüm Zonguldak kamuoyunun bildiği üzere (diğer şehirlerde de aynı) kütüphane yapımı ve kitap artışında hayırseverlerin çok büyük katkısı olmuştur. Bizimde İYİ Parti olarak maddi destek verdiğimiz bu projede hayırsever kurum, kuruluş, sivil toplum örgütlerini yok saymak, Bakanlık olarak biz yaptık demek hayırseverlere haksızlıktır, vicdanen yaralayıcı konuşmadır. Yıllardır devlet-millet iş birliği ile M. Eğitime kazandırılan eserler, projeler vardır. Bu tür konuşmalar hayırseverlerin ilgi ve alakasını azaltıcı konuşmalardır. Bundan kaçınmak, aksine hayırsever desteğini söyleyerek, daha çok katkı sağlamayı teşvik etmek gerekmektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurur tekrar öğretmen, öğrenci ve velilerimize iyi tatiller dileriz."