İYİ Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın yapılan 2 adaylı kongresinde Dilay Küçük başkan seçildi. 226 delegenin oy kullandığı ve 6 oyun geçersiz olduğu seçimde Dilay Küçük 147 oy, karşısındaki aday Bülent Karakoç ise 73 oy aldı. Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde Dilay Küçük sarı liste ile Bülent Karakoç beyaz liste ile yarıştı.

Alaborina Restaurant'ta yapılan kongreye; Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Terzi ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır ile çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Salih Alemdar'ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mevcut Merkez İlçe Başkanı Erdal Gülay yaptığı konuşmada aday olmadığını belirterek "Sayın İl Başkanın istekleri ile Genel Başkanımız Meral Akşener'in imzaları ile Merkez İlçe Başkanlığı'na getirildim. Aday olmayacağımı dile getirdim. Aday olan Dilay Küçük'e ve Bülent Karakoç'a başarılar diliyorum" dedi.

KARAKOÇ: "PARTİMİZİN ÇIKARI İÇİN KARAR VERECEĞİM"

İyi Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Bülent Karakoç adaylık konuşmasında "Ben herkesin adayıyım. Parti binamıza huzur getirecek, birlik beraberlik esas tutulacak. En kısa sürede köy ve mahalle temsilcileri ile gelecek bir kardeşinizim. Ben partimizin çıkarı için karar vereceğim. Partimizi zirveye çıkartacağım" dedi.

KÜÇÜK: "İYİ PARTİ'DE BEN DE BİR KADIN OLARAK BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM"

İyi Parti Merkez İlçe Başkan adayı Dilay Küçük ise konuşmasında şunları söyledi: "Mesele Türk Milleti diyerek çıktığımız bu kutlu yolda 7 Ocak 2018 tarihinde İYİ Parti ailemize katıldım. 1'inci kongremizden sonra İl Divan Kurulu'nda Aile ve Kadından Sorumlu Başkan Yardımcılığının ardından İl Başkanımız Yavuz Erkmen ile Strateji, Medya, Propaganda ve Basından Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve son olarak da İl Sekreteri olarak görev yaptım. Cesurlar Lideri Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti'de ben de bir kadın olarak başarılı olacağıma inandığım için Merkez İlçe Başkanlığı'na sizlerin de desteği ve inancıyla aday oldum. Cumhuriyete, ilkelerine bağlı, vatanını seven herkese kapımız açıktır. PKK, FETÖ ve diğer tüm terör örgütleriyle duygusal bağı olanlara dahi kapımız kapalıdır. İnanıyoruz ki partimiz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde birlik ve beraberlik içinde Allah'ın izniyle güçlü ve mutlu bir Türkiye yolunu açacaktır. İl Başkanımız, İlçe Başkanı arkadaşlarımızla birlik beraberlik içinde çalışacağımıza, partimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize ve başarılı olacağıma söz veriyoruz. Delege arkadaşlarımızın bizlere güvenmelerini ve destek olmalarını canı gönülden diliyoruz."

ERKMEN: "ÖNEMLİ OLAN KONGRELERDE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE SALONDAN ÇIKMAKTIR"

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ise konuşmasında "Bugün hepimiz için mutlu bir gün. Kongreler bir partinin birlik beraberlik günüdür. Mahalle idareler seçimlerinde iyi sonuçlar almıştır. Bunun örneği Vedat Öztürk kardeşimizdir. Kongrelerde fikir ayrılıkları olabilir. Ama en önemlisi kongrelerde birlik beraberlik içinde salondan çıkmaktır" dedi.

Dilay Küçük'ün yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Özlem Sebahat Diblen, Sonay Şentürk, Yaşar Cebeci, Engin Özdarçın, Yasemin Küçük, İbrahim Fidan, Sakine Kafalı, Ziya İnan, Bilal Benli, Gökhan Kurt, Ali Karakaya, Yüksel Akdoğan, Şenol Tarlacı, Birgül Ertek, Arif Akça, Mehmet Tığ, Mehmet Uysal, Ahmet Cinal, Türkan Kaya, Mehmet Sayılı, Murat Hirabaş, Murat Kalaycı, Mehmet Alkan, Halil İbrahim Şeker, Yusuf Atmaca, Adnan Köseoğlu, Tuğçe Yalvaç, Derya Yiğit, Hüseyin Bezir, Ünal Burgucu, Hüseyin Uslu ve Erdoğan Ağdak.