Törende İl Başkanı Yavuz Erkmen, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen törende yaptığı konuşmada, "Bugün hem İYİ Parti için, hem de ülkemiz için önemli bir gün. Çünkü İYİ Parti 3'üncü kuruluş yıldönümünü kutlamakta. Bir kez daha kutlu olsun diyorum ve nice mutlulukla kutlanacak üç yıllar diliyorum. Kuruluşundan bugüne kadar partimize emek vermiş bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum.
İYİ Parti bir bütünlük içerisinde her geçen gün yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte büyüyüp, iktidar yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Hepimiz kuruluş dönemini biliyoruz. Çeşitli zorluklar içerisinde ama o zorlukların üstesinden gelerek İYİ Parti kuruldu. Ve kurulduktan kısa bir süre sonra yapılan gerek milletvekilliği seçimlerinde, gerekse mahalli idareler seçimlerinde başarılı sonuçlar aldı, ülkedeki siyasi gidişatın seyrini değiştirdi. Bugün de bütün yapılan bağımsız kamuoyu araştırmalarında artık 3'üncü parti olduğu sabitlenmiştir. Ama bir farkı var. Çünkü diğer partilerin sürekli ya yerinde sayması veya küçülmesi karşısında yükselen tek bir lider var Meral Akşener, yükselen tek bir parti var. O'da İYİ Parti. Bu bize önümüzdeki sürecin en kuvvetli iktidar adayı olarak İYİ Parti'yi göstermektedir. Biz milletimize şükranlarımızı iletiyoruz. Çünkü Meral Akşener hanımefendiye inanıyorlar. O'nun yol göstericiliğinde, O'nun önderliğinde Türkiye'nin sorunlarının çözüleceği inançlarını ortaya koyuyorlar.
Bizlerde bugün kuruluş yıldönümümüzde; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde, O'nun ilke ve inkılaplarının ışığı altında, O'nun dediği gibi; ülkemizi bölünmez bütünlük içerisinde çağdaş uygarlık seviyesine getireceğimizin bir kez daha sözünü veriyoruz. Bizim için ülkemizin birliği, beraberliği, mutluluğu ve iyiliği önemlidir. O'nun için diyoruz ki, artık Türkiye'de İYİ Parti zamanı gelmiştir. İYİ Parti milletten aldığı teveccühle yapılacak ilk seçimde Allah'ın izniyle iktidar olacaktır ve hükümeti teşkil edecektir. Buna yürekten inanıyoruz. O'nun için bir kez daha emekleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Bizim unutmamamız gereken tek bir şey var. O'da birlik ve beraberlik içerisinde İYİ Parti'deki bu ilerlemeye Zonguldak olarak katkı vermektir. Bu gayreti bütün arkadaşlarımda görüyorum. Bu sorumluluk bilinci içerisinde çok daha üst seviyeye partimizi götüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Biz İYİ Parti'nin İnşallah Zonguldak'ta da sadece milletvekili seçimlerinde değil, her zaman birinci parti olması için inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
İYİ Parti'ye her geçen gün yapılan katılımlar partimizin büyüdüğünü göstermektedir. Bize ne derlerse desinler, biz doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Biz milletimizin teveccühüyle iktidara doğru yürüdüğümüzü insanlar görüyor. O nedenle dışarıdan İYİ Parti'yi bölmeye, parçalamaya kalksalar dahi, İYİ Parti bunlara izin vermeyecektir. İYİ Parti birlik ve bütünlük içerisinde süreçte iktidara yürüyen yolda hedefine emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Biz; Genel Başkanımız Meral Akşener'e inanıyoruz. O'nun cesur lider olduğuna inanıyoruz ve arkasında yürümeye devam ediyoruz. Biz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Meral Akşener'in yolunda İnşallah ülkemizi şu anda karşılaşmakta olduğu sorunlardan kurtarıp, herkesin yüzünün güldüğü, geleceğinden emin olduğu, akşam evine gittiğinde yastığa başını koyduğunda rahat uyuyabilen, ekonomik sıkıntılardan uzak, işsizlerimizin ve gençlerimizin iş bulabildiği bir Türkiye'yi hayal ediyoruz. Bu doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her köşesinden bu şekilde olmasını arzu ediyoruz. Bizim tek bir amacımız vardır; Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü ve bu sınırlar içerisinde herkesin mutlu bir şekilde yaşamasıdır.
Biz; bizleri bugünlere kavuşturan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, İYİ Partimizin bugünlere gelmesinde emekleri olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte çok daha güzel günler göreceğiz, güzellikleri hep birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Teşkilatı, çelenk töreni sonrası parti binasında pasta keserek 3. yılı kutladılar.