İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nın 2'nci Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirilerek Yavuz Erkmen yeniden il başkanı seçildi. Kongreye katılan 326 delegeden. 248'i oy kullandı. Yavuz Erkmen 234 geçerli oyla başkan seçildi.

İYİ Parti Genel Kurul'unda Divan Başkanlığını GİK Üyesi Rıdvan Us yürüttü. Alaborina Restoran' da yapılan kongreye; İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Rıdvan Us ve Hasan Toptaş, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Genel Kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları başladı.

ERKMEN: "İYİ PARTİ TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN SİYASİ DENGELERİ ALTÜST ETTİ"

İl Başkanı ve adayı Yavuz Erkmen, konuşmasında şunları söyledi; "Bugün geldiğimiz noktada kuruluşumuzun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen İYİ Parti Türkiye'deki bütün siyasi dengeleri altüst etmiş ve Türk siyasetine girmesi ile birlikte Türkiye'de artık siyaset taşları yerinden oynamıştır. Ve 17 yıldır herhangi bir şekilde değişikliğe uğramayan siyasi tablo, İYİ Parti'nin girmesiyle artık değişmeye başlamıştır. İlk girilen seçimde mecliste grup kurma hakkına sahip olmuştur. İlk girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde birçok belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelikleri kazandık. Ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, inşallah geçtiğimiz seçimlerde Zonguldak olarak bizim hedefimiz; 'buradan hiçbir zaman bir tane milletvekili çıkaramadı' olmayacaktır. Üzerine basa basa söylüyorum bizim hedefimiz Zonguldak'ta farklı olmalıdır."

ERKMEN: "TEŞKİLATTAKİ ARKADAŞLARIMIZ BENİM BİR DÖNEM DAHA DEVAMIM KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİ ETTİLER"

Bir daha ki seçimde birinci parti olacaklarını iddia eden Erkmen "Meral Akşener'i oyunlarını bozduğu içi İYİ Parti'yi görmek parçalamak istiyorlar. Ama şundan emin olsunlar İYİ Parti emin adımlarla kararlı adımlarla yürüyor ve göreceksiniz; ilk yapılacak seçimlerde de inşallah sadece Zonguldak'ta değil tüm Türkiye'de birinci parti olacaktır. Zonguldak küçülüyor Zonguldak gittikçe kendi içinde küçülen bir kent konumuna geldi. İşsiz gençlerimize iş verecek iş yerleri yaratmaya ihtiyacımız var. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha önce dolaştık teşkilattaki arkadaşlarımız benim bir dönem daha devamım konusunda fikir birliği ettiler. Bütün arkadaşlarıma ilçe başkanı arkadaşlarıma bu nedenle teşekkür ediyorum" dedi.

ERKMEN: "LİSTEDEN KENDİMİ SİLERİM, YETER Kİ KİMSE KIRILMASIN"

İl Başkanı Yavuz Erkmen, kongrede yaptığı konuşmada il yönetimi listesini hazırlarlarken zorlandıklarını belirterek "Liste yapmak çok zor Kimseyi kırmak istemedik, elimizden geldiğince en iyi listeyi hazırlamaya çalıştık. Eğer en ufak kırılan, üzülen arkadaşımız varsa inanın kendimi listeden silerim" dedi.

LİSTEYE KONULMADILAR, İSTİFA EDECEKLERİNİ AÇIKLADILAR

Listenin okunması sonrasında listeye tepki gösteren üyeler kongreden çekip gitti. Listeye alınmayan Alaplı İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan, tepki göstererek partililerle tartıştı. Emrullah Erdoğan, Alaplı ilçesinden kimsenin yönetimde yer almamasının tam bir fiyasko olduğunu ifade ederek istifa edeceklerini söyledi.

336 delegeden 248'inin oy kullandığı ve tek listenin olduğu kongrede yönetim kuruluna seçilen isimler şöyle; Yavuz Erkmen, Ekrem Güllüdağ, Yaşar Koç, Fikri Boz, Erhan Bilgin, Cumhur Cinal, Adnan Ömür, İsmet Onuk, Meftun Sayılı, Erdal Gülay, Cihat Öztürk, Murat Aydın, Esma Özkan, Mehmet Likoğlu, Murat Keskin, Ebru Pehlivan, Şenol Yayla, Buket Çakar, Salih Alemdar, Mehmet Salih Abay, Nebiye Köseoğlu, Vahdettin Velioğlu, Tuncay Özsaraç, Cumali Kaptan, Şeniz Yüzgeç, Ahmet Cinal, Çağrı Aydın, Dilek Demirel, Dursun Şirin, Ayşe Yanık, Berk Pak, Nurdan Bilgin.

Yavuz Erkmen Başkanlığı'nda İYİ Parti'nin İl yönetim kurulu listesi şöyle: