Zonguldak Alaplı Devlet Hastanesi'nde hastane güvenlik görevlisinin, ilçe belediyesinde görevli bir itfaiye çalışanı tarafından darp edilmesine tepki gösteren Öz Sağlık-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan, "Üyemize yönelen saldırının bir başka kamu personeli tarafından yapılmış olması, olayı daha da üzücü hale getirmiştir. Sağlıkta şiddet olayları bir an önce psikolojik yeterlilik açısından değerlendirilmelidir. Üyemizin uğramış olduğu bu saldırı karşısında hakkını, hukukunu koruyacağız" dedi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan şunları söyledi:

"Bugün sabah saatlerinde Zonguldak Alaplı İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan güvenlik görevlisi üyemiz Recep Yaman, İlçe Belediyesi'nde görevli bir itfaiye personeli tarafından darp edilmiştir.

Zonguldak Valisi'nin hastaneye yapacağı ziyaret öncesi, hastane ve çevresini yıkamakla görevlendirilen bir itfaiye çalışanı hortumla güvenlik görevlisini ıslatmış, ikili arasındaki münakaşa kavgaya dönüşmüş ve itfaiye personeli güvenlik görevlisi üyemiz Recep Yaman'ı darp ederek burnunu kırmıştır.

Sağlıkta şiddet olayları her geçen gün seyir değiştirerek devam etmektedir. Bu sefer bir başka kamu görevlisinden gelen şiddet hadisesi bizleri daha fazla üzmüştür.

Sağlıkta şiddet olaylarının artık psikolojik bir tabana oturduğu ve olaylarda öfke kontrolünün belirleyici olduğu apaçık ortadadır.

Sağlık personeline yönelen bu şiddet olaylarının önüne geçmek için toplum sağlığı, öfke kontrolü, psikolojik yeterliliklerin de ciddi bakımdan değerlendirilmesi, hele ki bu saldırıyı yönelten kişinin bir başka kamu görevlisi olma durumu karşısında olayın daha derinlemesine araştırılıp cezai işlemlerin sonuçlandırılması gerekmektedir.

Kendisi de can ve mal kurtarmakla görevli bir itfaiye personelinin öfke kontrolünden yoksun olması, ileride telafisi olmayan sonuçlar doğuracak olayların da habercisidir.

Üyemiz Recep Yaman'a Öz Sağlık İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı olarak geçmiş olsun diyor, olay karşısındaki hakkının-hukukunun sonuna kadar korunacağını ve takip edileceğini belirtiyoruz".