Yıllardır hiçbir oyuncunun parasının kalmadığı tüm Türkiye tarafından bilinen Kdz. Ereğli Belediyespor'da bir ilk yaşandı ve oyuncular tüm takımın 6 maçlık maç başı ücretlerini alamadıklarını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak daha önce takımda kaptanlıkta yapmış olan Sercan Çekmen Gerçek Ereğli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kaan Kocaman'a sosyal medya üzerinden ulaşarak paralarını alamadıklarını ve günlerdir kandırıldıklarını söyledi.

Yaptıkları bu yazılı açıklamada tüm takım arkadaşlarının onayının olduğunu söyleyen Kdz. Ereğli Belediyesporlu Futbolcu Sercan Çekmen "son maçtan önce Maltepespor maçını kazanın, play out oynamayalım hepsini ödeyeceğiz dediler. Maçtan sonra İhsan Başkan soyunma odasına geldi. Helalleşeceğiz. Salı günü hesaplarınıza arkanızdan göndereceğiz" dediklerini ve mağdur edildiklerini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Halil Posbıyık'ın Yönetim Kurulu tarafından kandırıldığının kanıtı niteliğindeki bu açıklamaların ardından Kdz. Ereğli Belediyespor Bölgesel Amatör Ligde büyük bir imaj kaybı yaşadı.

Bilindiği üzere pandemiden önceki sezonda Antrenör Atakan Aydemir hocanın ve oyuncular Kaan Yıldırım, Gökhan Kuloğlu, Mehmet Onur Sayın gibi isimlerinde peşinat paralarının yarısının ödenmediği futbolcular tarafından söylenmişti.

Başkan Posbıyık'a yanlış bilgi mi veriliyor?

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık son yapmış olduğu basın toplantısında mevcut yönetimin çok başarılı olduğunu söylemesi spor kamuoyunca akıllara "başkan posbıyık kandırılıyor mu?" sorusunu getirmişti. Oyuncuların paralarının 6 maçtır ödenmemiş olması ise mevcut yönetimin yeni sezonda Ereğli Belediyespor'a olan güveni fazlası sarstığının belgesi oldu.

Paralarını alamayan Kdz Ereğli Belediyesporlu futbolcuların ortak yazılı açıklaması;

"Karadeniz Ereğli Belediyespor'lu futbolcuların ortak açıklamasıdır.

İyisiyle kötüsüyle bir sezonu tamamladık. Nasip değilmiş ki belirlediğimiz hedefe ulaşamasakta hem saha içi hem saha dışı onur ve gurur ile formamizin hakkini vermeye gayret gösterdik. Fakat geldiğimiz son noktada içeride kalan ödemelerimizi bize söz olarak verilip "helalleşeceğiz" denmesine rağmen alamadık. Futbolcu gurubu olarak hepimize sezon başı anlaşırken söylenen ilk ve klasik söz "BURADA PARANIZ KALMAZ" cümlesi idi. Bizler kulüp başkanı ve yöneticilerin ağzından çıkan söz ile geçinen insanlarız.

Kaldı ki saha da mağlup olsak dahi emek veriyoruz. "Play out maçına kalmayın. Bütün ödemeleriniz Salı günü yapılacak" cümlesini bizzat soyunma odasında Kulüp başkanı söylemiştir. Son olarak bize sitem edecek taraftarlar olacaktır. Manen hakları olsada bir aylık maaşlarınızı söz verip ödemeseler ne yapardınız? Takdiri sizlere birakıyoruz.. Saygılar." (Kaynak: Gerçek Ereğli)