Varol Demirköse, "Parti politikası gereği böyle oldu. İstediğime görev veririm, istediğimden görevi alırım il başkanı olarak bu tasarruf bana ait. Kimse görev verdiğim zaman neden verdin dememişti. Şimdi görevden alınca neden aldın diye soruyorlar" dedi.

Demirköse şöyle konuştu: "Kimse görev verdiğim zaman neden verdin dememişti. Şimdi görevden alınca neden aldın diye soruyorlar. Ama millet özellikle projelerimiz soruyor partide kime görev verildi kimden alındı diye soran yok. Ziyaret veya fotoğraf nedeni ile bir kişi görevden alınabilir mi. Partimizin bir politikası var. Bu politikaya göre görev verme ve görevden alma tasarrufu bana ait. Öyle gerekti ve görevden aldık. CHP kendi içerisinde algı yaratmaya çalışıyor. Ben il başkanı olarak sadece il başkanını muhatap kabul ederim. Sadece onun açıklamasına yanıt veririm. Ebru Uzun ya da Merve Kır'a yanıt bile verme gereği duymuyorum."
MHP'den yapılan son dakika açıklamasında bugün, (11 Nisan 2022 Pazartesi) saat 16:00 da İl Başkanlığımızda basın toplantısı yapılacağı duyuruldu.