19 Mart'ta düzenlenen Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bugüne ertelendi.

İŞKUR Toplantı Salonu'nda yapılan kongreye; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Tayfun Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Genel Merkezin atadığı Serap Elibol aday olmayacağını açıklamıştı. Ankara'da yapılan görüşmeler sonucu Kızılay Şube Başkanlığı için Afet Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Murat Kanlı'nın ismi verildi. Murat Kanlı, genel merkezin onayıyla bugünkü kongrede aday olarak çıktı.

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesinin 2022 yılı Olağan Genel Kurulunda genel merkez tarafından aday gösterilen Murat Kanlının yönetim listesi şöyle:

İbrahim Demircan, Hüseyin Aslan, Şenol Korkmaz, Ayşe Özcan, Kadir Şahin Başkal, Mustafa Masa, Şenol Bozdemir, Volkan Kulakçı, Erkan Üstünbaş, Gülcan Yılmaz.

Şube Denetçisi asil Sinan Karademir.

Murat KANLI KİMDİR?
1973 yılında Zonguldak'da doğdu. 2001 yılında Zonguldak Sivil Savunma Müdürlüğünde Arama Kurtarma Personeli olarak göreve başladı.
2015 yılından bu yana da Afet Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü olarak görev yapıyor. Anadolu Üniversitesi Kamu Yöntimi Mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.