Sağlık Bakanlığın talimatları doğrultusun da laboratuvar ihalelerinin ödemeleri laboratuvar çıktı sonuçlarına göre ödeme yapılması gerekiyor.

Zonguldak'ta Kamu Hastaneler Birliği döneminde ihaleler böyle yapıldı. Zonguldak'taki tüm hastaneler ihaleye uygun olarak ödemelerini sonuç bazlı yaparken Atatürk Devlet Hastanesi'nin ilgili biriminde çalışanların karşı çıkmasına rağmen Başhekim Hasan Tosun ve Hastane Müdürü Adem Taşcı'nın yazılı talimatı ile ihale sözleşmesine tamamen aykırı bir şekilde sonuç bazlı değil laboratuvar kit miktarı ödemesi yapıldı. Açıkça bir firma kayrıldı ve bu şekilde yapılan ödemeler fazla ödemeye ve ödemlerinde üç ay gibi önden yapılmasına neden oldu. Ereğli Devlet Hastanesi, Çaycuma Devlet Hastanesi ve diğer hastaneler neden bu şekilde ödeme yapmadı. Atatürk Devlet Hastanesinin milyonlarla laboratuvar tahlil sayısı düşünüldüğünde binlerce lira kamu zararı oluştu.
Soruşturmaya konu olan bu olay Zonguldak Valiliği tarafından Fatih Akca'dan alınarak başka bir kişiye yaptırıldı. Hasan Tosun ve Adem Taşcı temize çıkartılmaya çalışıldı. Oysa daha sonra Sağlık Bakanlığı Müfettişleri Zonguldak'a geldi ve bu durumu tespit etti. Ama bu dosyanın üstü örtüldü.