TFF 2.Lig ekiplerinden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor 5 Haziran 2022 tarihinde olağanüstü genel kurula gidiyor. Kongre öncesinde Kulüp Başkanı Salih Demir güçlü bir yönetim oluşturmaya çalıştıklarını söylemişti. Başkan Demir Kulüp başkanlığında gözü olmadığını, başkanlık için sürpriz bir gelişmenin de olabileceği mesajını vermişti.

Edinilen bilgilere göre Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanlığı için Zonguldak Kömürspor Asbaşkanlığı görevini yürüten ve Romanya'da yaşayan iş insanı Sabit Danış'ın başkanlık konusunda ciddi ciddi ismi geçiyor. Futbolu ve Zonguldak Kömürspor'u çok seven, aynı zamanda Romanya Trabzonsporlular Dernek Başkanı olan Sabit Danış'a başkanlık için teklifi Kulüp Başkanı Salih Demir'in getirdiği öğrenildi. Salih Demir ile Sabıt Danış arasında görüşmeler devam ederken, 5 Haziran tarihinde Sabıt Danış'ın başkan adayı olması bekleniyor.

Sabit Danış'ın Türkiye'ye gelerek 3 Haziran 2022 tarihinde Salih Demir ile yüz yüze görüşerek son kararını verecek. Danış'ın Zonguldak Kömürspor başkanlığına oldukça sıcak bakıyor.

SALİH DEMİR "BAŞKANLIK İÇİN SÜRPRİZ OLABİLİR" DEMİŞTİ

Başkan Salih Demir dün yaptığı açıklamada başkanlıkta gözü olmadığını, başkanlık için sürpriz olabileceği mesajını vermişti. Demir'in Pusula'ya dün yaptığı açıklama şöyle: "Ben 30 yıldır başkanlık yapıyorum. Gerek TSO, gerekse Zonguldak Kömürspor'da başkanlıklarım sürecinde hep en iyisini yapmaya çalıştım. 5 Haziran'da yapılacak kongre öncesinde kulüp başkanlığında gözüm yok. 'Ben bu işi yapabilirim, altından kalkabilirim' diyen biri varsa aday olsun ben desteklemeye hazırım. Başkan olmasam da başkanmış gibi destek olurum. 5 Haziran'a kadar başkanlık konusunda sürpriz gelişmeler olabilir. Bu konuda çalışmalarımız var. Amacımız Zonguldak Kömürspor'u en iyi yerlere taşıyabilmek. Bunu kimin veya kimlerin yaptığı değil, önemli olan Zonguldak Kömürspor'un layık olduğu yerlere gelmesidir" dedi.