Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Zonguldak İl Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Ali Babacan katılımıyla gerçekleştirildi. Tek adaylı kongrede Fatih Keleş yeniden İl Başkanı seçildi.
Dedeman Otel'de yapılan kongreye; DEVA Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcıları İdris Şahin, Arzu Kılıçlar, Sanem Oktar, Doğan Şanlıoğlu, Rıza Babaoğlu, Mustafa Uçar, DEVA Partisi kurucu il başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Yeni Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Gelecek Partisi İl Başkanı Hikmet Aydın ve çok sayıda partili katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede Divan seçimi yapıldı. Genel kurulun Divan Başkanlığını Kadriye Esra Aygün yürüttü.
KELEŞ: "İKTİDARIN AÇTIĞI DERİN YARALARIN FARKINDAYIZ"
Fatih Keleş kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Getirilmiş olduğum il başkanlığı görevimden bugüne kadar büyük bir şeref duyduğumu, gururla partimizin bayrağını taşıdığımızı belirtmek isterim. Bir kez daha buradan huzurlarınızda bu görevi bizlere layık gördükleri için sayın genel başkanımız ve DEVA Partisi kıymetli kurucularına teşekkürlerimi sunuyorum. Maalesef son günlerde ülkemizi yasa boğan İzmir depreminde kaybettiğimiz canlarımız için son derece üzgünüm, Hepimizin başı sağ olsun. Birçok kardeşimiz göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Biz deprem ülkesiyiz. Artık hızlı bir şekilde ve ciddiyetle kanunlarımızı uygulamalıyız. İktidarın açtığı derin yaraların farkındayız. DEVA Partisi olarak bu kişi bu kötü gidişatı tersine çevirmeye kararlıyız. Zonguldak Demokrasi ve Atılım Partisi yöneticileri burada aramızda. Zonguldak emeğin başkenti olup, vücut bulmuş halidir. Karadeniz'in Karaelmas'ı, Karadeniz'in merkez üssüdür. Zonguldak helal kazancım kentidir. Karaelmas Yurdu bulunduğumuz bölgemizde taş kömürü bulan Uzun Mehmet'i rahmetle anıyorum."
İl Başkanı Keleş, Genel Başkan Babacan'a Zonguldak Kömürspor atkısı, 67 forması ve Madenci Heykeli hediye etti.
BABACAN: "DOLARA BAKMAYIP NEREYE BAKACAĞIZ?"
Genel Başkan Ali Babacan ülke ekonomisinin kötü gidişatından bahsederek şöyle konuştu; "Türkiye ekonomisi şu anda adeta uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Son 20 yılın en kötü günlerini yaşıyoruz. Cebimizdeki para sürekli değer kaybediyor. ABD seçimlerinden sonra gelişmekte olan ülkelerin paraları dolar karşısında değer kazanıyor. Türk Lirası tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Bunun tek nedeni var; öyle dış güçlermiş, iç güçlermiş tamamı palavra. Tek nedeni kötü yönetimdir. Paramızı pul ettiler. Geçmiş dönemde ben ve arkadaşlarım ekonominin başındayken alım gücümüz nasıldı, şimdi ne hallere düştük. Paramızın eridiğini hep beraber görüyoruz. Dünyada tüm para birimleri değer kazanıyor sadece Türk Lirası değer kaybediyor. Hükümetin kafasını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekiyor. 'Ben nerde hata yapıyorum ve memleketi neden bu hale düşüyorum?' diye düşünmesi lazım. İthal edilen her şeyin karşılığı euro ve dolar olarak ödeniyor ne diyorlar; 'Biz kura bakmıyoruz' diyorlar. Petrolü, enerjiyi, teknoloji, tarım ürünlerini ülkemiz dışarıdan alarak bağımlı hale geldi. Dolara bakmayıp nereye bakacağız. Neymiş efendim; 'rekabetçi kur istiyoruz' diyorlar. Peki, siz tam 130 milyar doların üzerindeki döviz rezervini sata sata sıfıra indirdiniz, kuru elinizde tutamayınca 'rekabetçi kur' diyorlar. Merkez Bankası'nın elindeki rezervleri tükettiler. Bu milleti cahil, anlamıyorlar sanıyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz?"
BABACAN: "HAVA KİRLİLİĞİ ZONGULDAK'IN BİTMEYEN VE KAPANMAYAN YARASI"
Zonguldak'ın sosyo-ekonomik durumu ve işsizlikten bahseden Babacan, şöyle konuştu;
"Zonguldak'taki tersanelerin durumuna baktığımızda maalesef durum iç açıcı değil, çalışan sayısı her geçen gün azalıyor. Filyos Liman Projesi var. Meşhur. Sürekli gündemde, sürekli anlatılıyor ama maalesef yerinde sayıyor. Zonguldak'ta demir yolları eksik, tren seferleriyle ilgili sorunlar var. Aslında hem demir yolu olan, hem de deniz yolu olan bir şehrin sadece karayolu mahkum edilmesi de ilginç. Bu şehrin ticari alan olarak kullanılması gerekiyor. Ulaşımı kolaylaştırmadan üretici nasıl üretsin? Biz bunları biliyoruz ve bu yönde politika geliştiriyoruz. Zonguldak'ta işsizlik can yakıyor. İşsiz gençlerimiz göç ediyor. Deniz şehri olmasına rağmen balıkçılık geliştirilemiyor. Hava kirliliği Zonguldak'ın bitmeyen ve kapanmayan yarası. Pandemi sürecinde maalesef Zonguldak en çok kayıp veren şehirlerimizden bir tanesi oldu. Devlet insan hakkı olan havayı temiz tutmak zorundadır. Zonguldak bir doğa harikası olmasına rağmen turizmden gerekli katkıyı alamıyor. Çünkü devlet burada da doğru adımlar atmıyor. Zonguldak'ın turizmden gelir getirecek projelerimiz hazır. Biz Zonguldak'ın dertlerini biliyoruz. Zonguldak'ın derdi çok ama devası hazır. Biz gençlerimizin göçünü önleyecek imkanları getireceğiz. Zonguldak'ın demokrasiye ihtiyacı var, Zonguldak'ın atılıma ihtiyacı var, Zonguldak'ın DEVA'ya ihtiyacı var. Biz Zonguldak'a, Biz Türkiye'ye DEVA olmaya hazırız."
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İl Başkanı seçilen Fatih Keleş'in yönetim kurulu listesi şöyle:
Ramazan VURAL, Ünal KURT, Süleyman ÖZTÜRK, Nihat AKAN, İlhami BİLİCİ, İlhan AKTAŞ, Hakan TÜRKAN, İsmail ÇETİN, Hakan BERBER, Mert ÇOLBAN, Ramazan TAŞPINAR, Erhan KESKİN, Tolgay Han ÖZBİRİNCİ, Gülşah AZMAN, Kibariye SAYILI, Atilla GÜRBULAK, Mustafa ÇINAR, Tugay DELİKANLI, Engin KOÇAK, Ceren Demirbaş ÖNAÇ, Pelin KIZILHARABA, Samet ALBAYRAK, Seval BEŞER, Bilir BAYKAN, Hakime AĞRILI, Eren DİLAVER, Eda KARA, Şenol ÖZTÜRK, Hülya ÇEBİ, Eda TERBIYIK.
Genel Merkez Üst Kurul Delegeleri ise şu isimler;
Fatih KELEŞ, Ramazan VURAL, Orhan BOZKURT, Mustafa AĞLAR, Şerife Handan AKTİMUR, Ünal KURT, Belda BAŞEL, Mesut USTAMEHMETOĞLU, Deniz KAYA, Yahya Ali ERTEM.

BABACAN: "ZONGULDAK GÜZELLİĞİNDEN HİÇ BİR ŞEY KAYBETMEMİŞ"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, il başkanlığı kongresi için geldiği Zonguldak'ta esnaf gezisi düzenledi. Madenci Anıtı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Babacan, şunları söyledi; "Korkunun ecele faydası yok. Emaneti devralmaya, Türkiye yönetimini devralmaya hazırlanıyoruz. Halkta mevcut yönetimin artık bu işi götüremeyeceği ile ilgili bir kanaat hızla yaygınlaşıyor. Epeydir gelmemiştim Zonguldak'a. Zonguldak gerçekten çok güzel bir şehrimiz ve aynı zamanda ekmeğini taştan çıkartan bir şehrimiz. Çok sayıda kömür madenlerinde çalışan vatandaşlarımız var ve aynı zamanda emekli olan vatandaşlarımız var. Tabi bugün aynı zamanda çok güzel bir gün, çünkü kömürün ilk bulunduğu günün yıldönümü aynı zamanda. Bu açıdan da çok anlamlı. Zonguldak güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Tabiatıyla, yeşiliyle, deniziyle güzel bir ilimiz. Biraz daha Türkiye'de biraz daha tanınması ve anlaşılması gerekiyor. Sorunlar var tabi. Yollar biraz daha iyi, yatırım eksiklikleri mutlaka var. Karayolları ile fazla bağımlılık oluşmuş. Burası deniz kıyısı bir kent, D-deniz yoluna ağırlık verilebilir. Demiryolu ulaşımı önemli. Tarım potansiyeli var."
ALİ BABACAN, İL BAŞKANLIĞI BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı binasının açılışını yaparak "Hayırlı olsun" dedi. Babacan ve ekibi ardından Bartın'a hareket etti.