V

Çaycuma'da salı günleri kurulan İstasyon Pazarı aynı semtte bulunan kapalı pazaryerine taşındı. Uzun yıllardır iptidai usullerle kurulan pazar, yeni yerinde son derece modern koşullarda hizmet verecek.

Çaycuma'da önemli bir kentsel sorun daha çözüldü, Yaşar Doğu Caddesi'nde salı günleri kurulan İstasyon pazarı, Fatih Caddesi'ndeki kapalı pazaryerine taşındı. Esnaf son derece iptidai tezgahlar üstüne branda çekmek zahmetinden kurtulurken, Çaycumalılar da çok daha iyi koşullarda alışveriş yapma olanağına kavuştu. İlk kez bu hafta kurulan pazardan hem pazarcı esnafı hem de Çaycumalılar son derece memnun kalırken, herkes Çaycuma'ya yakışan bir işin sorunsuz bir şekilde halledilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

40 üretici, 40 tuhafiye ve 22 de gıda satışı yapan olmak üzere toplam 102 esnafın bulunduğu pazaryerinde ilk kez gününü yaşayan bir pazarcı esnafı, "Pazaryeri gerçekten güzel oldu. İlk defa böyle bir güzel pazaryeri oldu. Vatandaşın her şeyi bulabilmesi her şeyin bir arada olması daha da güzel oldu. Bu iş de emeği geçen herkese zabıtalara, zabıta amirine ve başkana teşekkür ederiz. Bizi yağmurdan kurtardı. Sorunlarımız var ama onları da söylediler yapacaklar. Güzel bir şey oldu, teşekkür ederiz" derken, bir diğer pazarcı esnafı ise, "Yapanlardan Allah razı olsun. Çok güzel oldu vallahi. Belediye başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

ÇAYCUMA'YA YAKIŞAN BİR PAZARYERİ OLDU

Pazaryerinin yeni haliyle çok güzel olduğunu söyleyen bir diğer pazarcı esnafı, "Vesile olandan Allah razı olsun. Belediye Başkanımızın sağlığını istiyoruz, teşekkür ederiz" derken, bir diğeriyse, "Harika bir güzelliği olan bir pazaryeri, düzgün ve düzenli bir şekilde. Sayın Bülent Kantarcı'ya teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Güzel bir insan. Sistemle teknik bir şekilde oldu. Çaycuma'ya yakışan bir pazaryeri anlayışları için teşekkür ediyor ve saygılar sevgiler sunuyoruz" dedi.

ALİ AMİL VE MÜRSEL ÇOBAN'IN ÇOK EMEĞİ VAR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, "Çaycuma'da önemli bir sorun daha tarihe karıştı. İstasyon pazarını da çok daha iyi koşullarda hizmet verir hale getirdik. Daha önceki pazar bir sokak arasında, pazarcıların çektiği brandaların altında kuruluyordu. Bu görüntü Çaycuma'ya yakışmıyordu. Uzun süredir pazarcı esnafımızla yeni düzenlemeler konusunda görüşüyorduk. Onlarla birlikte kararlar alarak gerekli düzenlemeleri yaptık ve mutlu sona ulaştık. Artık vatandaşlarımız Çaycuma'ya yakışır güzellikteki bir ortamda, keyifle alışverişini yapabilecekler. Pazarcı esnafımız insanca koşullarda hizmet verecek. Bu güzel tablonun ortaya çıkmasında kendisi de pazarcı esnafı olan Belediye Meclis Üyemiz Ali Amil'in büyük katkısı var. Zabıta Müdürümüz Mürsel Çoban'ın çok yoğun çabası oldu. Ben, başta bu arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Çaycuma'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.