Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Yeniceliler Eğitim, Kültür, Spor ve Yardımlaşma Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada il dışında kurulan derneklere mesajlar gönderdi.

Zonguldak dışında kurulan bazı derneklerin kentteki işlere gereksiz karıştıklarını ve yorum yaptıklarını belirten Milletvekili Uçar "Şehirde yaşamayan birtakım insanlar dışarıdan doğru ahkam kesiyor. Zonguldak dışında Sivil Toplum Örgütü oluşturmuşlar, şehrin kaymağını yemiş gitmişler. Dışarıdan doğru kimse ahkam kesmesin, İstanbul'dan doğru Zonguldak'ı karıştırmayın" diye tepki gösterdi.

Hamdi Uçar, kenti derdi ile bu şehirde yaşayanların dertlendiğini belirterek şöyle konuştu: "Bölgemiz adına şunu söylemek istiyorum: bölgemizde yapılan bir takım hizmetler var. Bunları görüyorsunuz yaşıyorsunuz. 2 gün önce bir televizyon programında bir vatandaşımız mesaj atıyor. Diyor ki: '2.5 yıldır Zonguldak'a ne yaptınız?' 18 yıldır ben siyasetin içerisindeyim, Bu son kriz olmasına rağmen Son 3 yıldır şehrimize yapılan yatırımları ben de hayretle izliyorum. Bakın 3 yıldır bölgemizde yapılan yatırımlardan tutun Ereğli, Gökçebey, Devrek'e bütün bölgemizdeki yapılan çalışmaları faaliyetleri hepiniz takip ediyorsunuz. Ama şunu söyleyeyim ki: ne yazık ki adet haline gelmiş. Şehirde yaşamayan birtakım insanlar dışarıdan doğru ahkam kesiyor. Zonguldak dışında Sivil Toplum Örgütü oluşturmuşlar gelmiş buraya şehrin kaymağını yemişler. İstanbul'da Ankara'da bir dernek kuruyorlar, oradan doğru konuşup duruyorlar. Niye gittiniz be kardeşim buraya gelseydiniz madem. Dışarıdan doğru kimse ahkam kesmesin, buranın derdi ile sorunu ile problemleri ile yakından ilgilenen insanlar bu şehrin sahipleridir. Onun dışında hiç kimse burada yapılacak çalışmalardan şehrimizde yapılacak bir takım değişiklere müdahale etmesin. İstanbul'dan doğru Zonguldak'ı karıştırıyorlar. Burada daha farklı sivil toplum örgütlerini bir takım işlere karşı çıkmaları ve eylemleri gibi buna benzer şeylere karşı karşıyayız. Bu demokrasinin içerisinde olağan süreç olarak bunları görüyoruz. Ama şunu da söyleyeyim ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de çok ciddi önemli gelişmeler yatırımlar hızlı bir şekilde devam ediyor."