Zonguldaklı elektrik teknisyeni Ayşegül Kaya (43), çocukluk hayali olan şoförlük mesleğini yapmaya başladı. Başka bir kadın şoförü görünce kararını netleştiren Kaya, 4 ay önce ilk olarak iş ilanına başvurdu. Başvurunun ardından görüşmeye çağrılan Kaya, eğitimlerin ardından iş başı yaptı. Çevresi tarafından desteklenen ve Asya ile Avrupa yakalarında 51 kadının şoför olarak çalıştığını söyleyen Kaya; "Çocukluk hevesimdi. Eşimde amir İETT'de, ona özendim sanıyorum. Otobüslerin o sarı rengi beni büyüledi. Bir gün otobüs bekliyordum kapının önünde, kadın şoför gördüm. Bindim, gayet de güzel kullandı. Sürücü kursunda da çalışmıştım daha önce. İnternette dolanırken iş ilanını gördüm. Başvurdum, çağırdılar." dedi.

KAYA; "SANKİ UZAYLIYMIŞIZ"
Kanalb Zoguldak'tan Duygu Elma Özfidan'a konuşan Ayşegül Kaya; "Ailem ilk önce İstanbul trafiği, çok zor diye tedirgin oldular. N'olur bu sevdadan vazgeç dediler. Hatta ablam 'Sana 5'i 1 yerde alayım' dedi, yine de kabul etmedim. (gülüyor) İşe başladım. Süper tepkiler alıyorum. Sanki uzaylıymışız. Bir yerde çok seviniyorum ama; bir yerde de çok üzülüyorum." ifadelerine yer verdi.
Gün içerisinde yaşadıklarını anlatan Kaya; "Bugün iki bey beni yaptığım işten dolayı alkışladı. Biri camı açtı, 'İşimizi elimizden alıyorsun diye güldü, Çok yakışmışsınız.' dedi. Gerçekten çevreden takdir gören, çok güzel tepkiler alıyorum." diye konuştu.
KAYA;"ZONGULDAK'I TEMSİL EDİYORUM"
Zonguldak'ı, İstanbul'da temsil ettiğini ifade eden Kaya; "Zonguldak'ı burada temsil ediyorum. Farklı şehirlerden kadınlar vardı, Zonguldak neden olmasın ki dedim." dedi.