Her yüz kişiden dokuzu'nun işsiz olduğu Zonguldak'ta 500 İşçi alma garantisi veren Eko tekstil firmasının mülakat görüşmesine sadece 68 kişi geldi.

Siyasilerin ve bürokratların kapısını işe girmek için aşındıran işsizler Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Eko tekstil firmasının maaş artı yol, mesai, servis hizmeti verme garantisine İşsizler İlgisiz kaldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve yurtdışına ihracat yapan Eko tekstil firması bölgede işçi bulamayıncaİŞKUR aracılığı ile il merkezinden eleman tedarik etmek istedi.

Eko tekstil firmasının İş ilanını internetten 840 kişi gördü. 840 kişiden 170 kişi iş mülakatına geleceğini söylemesine rağmen sadece 68 kişi katıldı.
Eko tekstil firması program Sorumlusu Deniz Durmuş; İş kura yapılan müracaatların tamamını istem edebileceğini ifade ederken Çalışmak isteyenlere her türlü imkanı sağlayacağını söyledi.
Eko tekstil firmasında çalışmak isteyen kalifiyesiz elemanlar altı ay süreyleİŞKUR tarafından maaşları ödenecek ve kalifiye elemanlar ise fabrikanın direk kadrosuna alınacağı duyuruldu. Zonguldak'ta 25 bin ile 30 bin arasında işsiz olduğu ifade ediliyor.